Přejít k hlavnímu obsahu

RIIJK si připisuje cenný zářez! V barvách FK Pardubice ovládl český pohár MOL eCup

19. 7. 2020 | 21:13 EA SPORTS FC 24
Skutečný MOL Cup v této sezóně patřil pražské Spartě, poprvé se však uskutečnil i ten virtuální. Tam se mohl přihlásit naprosto kdokoliv a hájit barvy libovolného fotbalového klubu, v ideálním případě toho svého srdce, čímž byl tento turnaj jedinečný. O přední příčky se totiž do poslední chvíle rval i jeden pro většinu neznámý klub.
RIIJK eMOL Cup
RIIJK eMOL Cup

Hlavní části MOL eCupu se zúčastnilo 32 klubů, z nichž každý byl reprezentován jedním hráčem. Z ligových klubů jako první vypadla SK Sigma Olomouc, za kterou si zahrál skutečný fotbalista a někdejší streamer Vít Beneš. Mezi elitu, která si to rozdala v superfinále o tomto víkendu, se ale dostaly jiné hvězdy. Těmi největšími byli T9Laky z FC Viktorii Plzeň a RIIJK, který netradičně oblékl barvy FK Pardubice. Složení nejlepší čtveřice doplnil M4tk05 z Bohemians Praha 1905 a největším outsiderem byl Krtek88 v dresu FC Nové Hodějovice.

Oba největší favorité se dle očekávání dostali i do finále, i když T9Laky s reprezentantem pražských Bohemians dlouho bojoval. Mírně větší pohoda převládala u RIIJKa, který to v tuhé bitvě proti svému dlouhodobému sokovi dotáhl až k celkovému triumfu, po výhře 2:1 v BO3 sérii. O něm se dlouhodobě ví, jak je velkým fanouškem SK Slavie Praha, ale její barvy v MOL eCupu hájil Kobby. Jeho hostování tak dopadlo opravdu na výbornou, navíc v době, kdy to FK Pardubice po dlouhých letech dotáhly i do nejvyšší české fotbalové ligy, odměnou za triumf je největší porce z celkových prize money 60 000 Kč. Celého pavouka pak najdete zde.

Štítky: RIIJK, eMOL Cup
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.