Přejít k hlavnímu obsahu

Riot Games žaluje americkou organizaci, která ve svém názvu využívá slovíčko Riot

15. 10. 2019 | 15:46 Všechny hry
Spojené státy americké a žaloby, které by nikoho jiného ani nenapadly – jmenujte ikoničtější duo.
Výchozí obrázek

Tvůrci oblíbené MOBA hry League of Legends z Riot Games se začali zajímat o esportovou organizaci Riot Squad, u které je začali znepokojovat možné úmysly spojené s používáním obchodní značky Riot. Pokud někdo spatří název tohoto týmu poprvé, v mysli mu může mylně vzniknout asociace právě s Riot Games. Tohle zneužívání se majitelům společnosti z Tencent nelíbí a u kalifornského soudu zažádali o zákaz využívání slova Riot spolu s odškodněním. To mají totiž registrované pro výhradní využití na poli videoher a esportu.

Riot Squad nemá ve svých řadách League of Legends sekci, ale zaměstnává pět týmů ve hrách Counter-Strike: Global Offensive, Fortnite, Rainbow Six Siege, Apex Legends a PlayerUnknown’s Battlegrounds. Barvy také využívá podobně jako Riot Games, tak jsme zvědavi, jestli se jej žaloba nějak dotkne nebo nikoliv.

MČR 2019
Zdroj: polygon.com
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.