Přejít k hlavnímu obsahu

Rocket League Championship Series: Turbopolsa z NRG se stává nejúspěšnějším hráčem historie

16. 12. 2019 | 04:10 Rocket League
Druhá letošní sezóna nejprestižnější Rocket League soutěže je za námi, její vyvrcholení se potřetí v historii uskutečnilo v Evropě. Místem konání byl o víkendu 13. až. 15. prosince madridský Palacio Vistalegre, kde se v boji o více než půl milionu amerických dolarů představilo dvanáct týmů ze čtyř největších regionálních lig.
NRG Esports Rocket League
NRG Esports Rocket League

UPDATE (15. 12. 23:00): Známe nového šampiona! Velkou bitvu nabídla už skupinová fáze, kde NRG přemohli Renault Vitality jen hodně těsně. Vítězem druhé skupiny se stali Dignitas, kteří v semifinále Vitality sice hodně zatopili, ale v sedmé hře to nakonec k postupu do finále nedotáhli. NRG jako světová jednička neměli s žádným týmem na turnaji problém, tak jako s obhájci prvenství z Vitality, což se zopakovalo i ve finále.

Závěrečnou sedmou hru dokonce muselo rozhodnout až prodloužení, kde to ale NRG zvládli a po zklamání na finále minulé sezóny získávají kýžený triumf. Zatímco pro dva americké hráče této sestavy jde o první triumf v životě, pro nejnovější akvizici, Švéda Turbopolsu, jde už o čtvrtý zisk poháru, což z něj dělá nejúspěšnějšího hráče historie. K tomu si navíc Turbopolsa po zásluze odnesl i cenu nejužitečnějšího hráče.

RLCS Season 8 Finals: play-off pavouk
            
     Spojené státy americké NRG Esports4      
            
        Spojené státy americké NRG Esports4   
  Spojené státy americké Spacestation4         
     Spojené státy americké Spacestation1      
  Evropa Veloce Esports1         
           Spojené státy americké NRG Esports 
            
     Evropa Dignitas3      
            
        Francie Renault Vitality3   
  Francie Renault Vitality4         
     Francie Renault Vitality4      
  Spojené státy americké Pittsburgh Knights2         
Rocket League Championship Series

V akci se nepředstaví žádný domácí tým ani hráč, FC Barcelona v evropské kvalifikaci neuspěla. Jedničkou starého kontinentu tak budou Reciprocity, aktuální dvojka světového žebříčku. Se jmény jako Renault Vitality a Dignitas se ale v boji o titul musí také více než počítat. Největším favoritem americká jednička NRG Esports, kterou by mohla následovat kometa letošní sezóny – Pittsburgh Knights v minulé sezóně teprve hráli Rival Series a nyní se už mohou pyšnit statusem světové trojky. Zástupci Oceánie a Jižní Ameriky jsou tradičně spíše za outsidery, ale jízda Chiefs, dnešních Renegades, z před rokem ukázala, že překvapit je vždy možné.

Turnaj odstartuje v pátek 13. prosince v 15 hodin, kdy vypukne skupinová fáze po šesti týmech. Z každé skupiny postoupí do play-off nejlepší tři, pouze vítězové si zajistí přímou místenku do semifinále. Vyřazovacím bojům a samotnému grandfinále bude patřit celá neděle, šampiona poznáme po finálové série od 21:00.

Rozdělení prize poolu:

  • 1. místo: 200 000 $
  • 2. místo: 120 000 $
  • 3. místo: 40 000 $
  • 5.-6. místo: 24 750 $
  • 7.-8. místo: 16 000 $
  • 9.-12. místo: 12 000 $
Štítky: rlcs
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.