Přejít k hlavnímu obsahu

S1mple k české hvězdě: Nauč se číst

2. 6. 2020 | 10:55 Dota 2
Nedávno jsme byli na Twitteru svědky přestřelky jednoho z nejlepších hráčů CS:GO na světě a české Dota 2 hvězdy působící v Ninjas in Pyjamas.
S1mple
S1mple

Oleksandr "s1mple" Kostyliev se opřel do Jonáše "Saberlight" Volka, jenž si stěžoval na postupové podmínky v turnaji ESL One Birmingham 2020: EU/CIS. Jeho tým Ninjas in Pyjamas měl skóre na zápasy 4-3 s 11 výhrami a 7 prohrami. Přestože týmy HellRaisers, FlyToMoon i Cyber Legacy měly horší poměr výher k prohrám, kombinace vzájemných zápasů odsoudila NiP k nepostupovému šestému místu.

K tomu se s nelibostí vyjádřil Saberlight na svém twitterovém účtu.

Zaprvé, ESL je úžasný organizátor turnajů a já jejich turnaje miluji, ale tyto podmínky tiebreakerů jsou hloupé. Když se podíváte na rozdíl v mapách, měli jsme 11-7, což je o 4 více, než mají ostatní týmy, ale my jsme za nimi. Co mi však vadí nejvíce je fakt, že výhry očividně nejsou důležité. Vyhráli jsme o tři hry více, než HellRaisers a prohráli o jednu méně? Koho to zajímá, protože oni dokázali vyhrát "správné" zápasy. Toto není o skillu, ale o štěstí.

Svou reakci na Saberlightův příspěvek přidal i s1mple. Poukázal na fakt, že pravidla byla dána předem a že není chyba pořadatelů, jak postupová matematika dopadla.

Nauč se číst pravidla před začátkem turnaje a nepiš poté nesmysly.

Musíme uznat, že právo je na straně ukrajinského střelce, pravidla jsou jasně dána a musí se respektovat. Ovšem jejich nastavení nemusí být úplně ideální, když dochází k takovýmto podivnostem. Můžeme být ale rádi, že alespoň jednoho zástupce v play-off máme, a to Miroslava "BOOM" Bičana reprezentujícího Vikin.gg, jež se utká v prvním kole s ukrajinským celkem FlyToMoon.

Štítky: SabeRLighT, s1mple, BOOM