Přejít k hlavnímu obsahu

S1mple zničil konkurenci na vyvrcholení BLASTu, odnáší si ocenění MVP i první titul roku

25. 1. 2021 | 13:23 Counter-Strike 2
První velký turnaj roku 2021 je za námi, první velký titul roku a zároveň korunu pro krále BLAST Premier 2020 si odnáší ruský celek Natus Vincere, a to hlavně díky neskutečným výkonům tahouna týmu s1mpla.
navi blast champs
navi blast champs

Rok 2021 ve světě CS:GO zahájil turnaj BLAST Premier Grand Finals, který sloužil k vyřízení účtů z roku loňského. Na soupisce se totiž objevilo osm nejúspěšnějších týmů z loňské sezóny BLASTu, přičemž všechny měly jediný cíl - utkat se o to, kdo si může říkat král série BLAST Premier.

Hlavní slovo v turnaji měla ukrajinská hvězda s1mple. Ten byl shodou náhod právě v průběhu tohoto turnaje vyhlášen jako světová dvojka za loňský rok, to jej však ani zdaleka nezastavilo. Jeho tým Natus Vincere v průběhu turnaje porazil například Liquid, smázl ale také Vitality, přičemž s1mple statisticky naprosto překonal dvojnásobnou světovou jedničku, kterou není nikdo jiný než jeho největší rival ZywOo

Rozjeté Natus Vincere nezastavil ani úřadující nejlepší tým světa Astralis a tým z CIS regionu si odnáší svůj první titul v roce. Zajímavostí je také to, že Natus Vincere v průběhu turnaje několikrát provedli taktické střídání, když do několika map, včetně grandfinále, naskočil B1T z juniorského týmu ukrajinské organizace.

Cenu pro nejužitečnějšího hráče turnaje si odnesl s1mple, který zakončil turnaj s ratingem 1.41, nejvíc přitom zamířil právě při grandfinále, kdy si připsal na své konto rating 1.57. Loňská světová dvojka tak ukázala, že letos mu pouze druhé místo rozhodně stačit nebude.

NAVI si díky titulu odnesli pořádnou porci prize poolu ve formě 600 000 dolarů, což je druhá největší výhra v historii CS:GO. 

Při své premiéře v nové sestavě zazářil také tým Liquid, který ukazuje, že FalleN do jejich sestavy prostě skvěle zapadl. Celek pod vedením brazilského veterána si dokráčel až pro čtvrté místo, přičemž si v průběhu turnaje připsal například vítězství nad pozdějšími šampiony z Natus Vincere nebo domácími rivaly Evil Geniuses.

Naopak na děleném pátém místě skončil po prohrách nad NAVI a Astralis balkánsko-francouzský tým G2, a to i přes to, že se NiKo stal pátým nejlepším hráčem turnaje. Nedařilo se ani Complexity, kteří se stále musí obejít bez svého kmenového hráče poizona, zklamáním skončil turnaj také pro FURIA, kteří se vypořádávají s odchodem HEN1ho. Skvělý turnaj však odehrál honda, nový člen tohoto brazilského celku, který i přes to, že mu dosud chyběly jakékoliv zkušenosti z velkých zápasů, proti svým soupeřům zářil.

Celkové výsledky BLAST Premier Global Finals 2020:

 1-gold  Rusko Natus Vincere - 600 000 $
 2-silver  Dánsko Astralis  - 200 000 $
 3-bronze  Francie Vitality - 80 000 $
4.  Spojené státy americké Liquid - 50 000 $
5.-6.  Evropa G2 - 20 000 $
5.-6.  Spojené státy americké Evil Geniuses - 20 000 $
7.-8.  Dánsko Complexity - 10 000 $
7.-8.  Brazílie FURIA - 10 000 $

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.