Přejít k hlavnímu obsahu

Saberlight dosáhl obrovského úspěchu, je prvním Čechem, který překonal 10 000 MMR

19. 6. 2020 | 13:02 Dota 2
Jonáš "Saberlight" Volek má za sebou další milník a stává se tak nejlepším CZSK hráčem Doty 2. Jako prvnímu se mu podařilo získat úžasných 10 000 MMR.
Saberlight
Saberlight

Získáním 10 000 MMR se Saberlight zařadil mezi špičku světové elity a oprávněně ho tedy můžeme nazývat nejlepším Čechem, který kdy hrál Dotu. Prvenství v MMR žebříčku má rovněž i v rámci organizace Ninjas in Pyjamas, což je možná ještě větší úspěch. Za NiP totiž hráli i dva mistři světa a legendy americké scény Peter "ppd" Dager a Saahil "Universe" Arora. Vůbec poprvé tuto metu překonal Filipínec Abed "Abed" Yusop v roce 2017, tehdy ve svých 16 letech.

Překonat 10 000 MMR se podařilo historicky pár desítkám hráčů, v současné době je nad touto hranicí zhruba dvacet nejlepších. Do tohoto elitního klubu se nepodařilo dostat ani jednomu z dvojnásobných mistrů světa OG ani hráčům jako Puppey nebo Zai. Nyní čekáme, který z Čechů a Slováků se k Saberlightovi přidá, nejblíže této magické hranici je Miroslav "BOOM" Bičan následován v těsném závěsu Oliverem "Skiter" Lepkem a týmovým kolegou Saberlighta Ondřejem "Supream" Štarhou.

Kromě hraní pubů se daří Saberlightovi i v týmové Dotě, nedávno se Sampi vyhrál Sazka eLeague a v poslední době se pravidelně umisťuje v první desítce nejlepších evropských a CIS týmů s Ninjas in Pyjamas.

Zdroj: joindota.com
Štítky: SabeRLighT