Přejít k hlavnímu obsahu

Sajmonak po postupu na Czech HS Masters: V play-off mi přály matchupy

3. 7. 2020 | 10:57 Hearthstone
Jako posledního jsme si z postupujících na Czech Hearthstone Masters z první kvalifikace vyzpovídali Šimona "sajmonak" Remeše. Jak se po svém postupu cítí on?
Czech HS Masters
Czech HS Masters

Ahoj, prvně se tě musím zeptat, co říkáš na koncept celé aktivity a přímou podporu vývojářem hry? Chybělo něco takového na lokální scéně a může tomu pomoci?

Ahoj, první, co mě v této souvislosti napadá, je slovo konečně. Tento koncept na naší scéně chyběl celá léta a jsem nesmírně rád, že se takový turnaj konečně objevil.

Jaký balíček ti za celou kvalifikaci fungoval nejvíce a z jakého si naopak zklamaný?

Řekl bych, že všechny balíčky fungovaly skvěle, ale nejvíce mě překvapil Highlander Hunter, který byl sice často zabanován, ale když nebyl, tak většinou vyhrál hned první hru. Zbylé dva balíky byly Tempo DH a Egg Warrior. Tyto dva balíčky jsou momentálně to nejlepší, co na metě je, a všem bych doporučoval, aby zvážili jejich nasazení v dalších kvalifikacích.

Co od sebe očekáváš ve finálovém víkendu? Jaké umístění by pro tebe bylo úspěchem?

Hlavní cíl byl dostat se do hlavního turnaje. Tam pochopitelně předvedu co možná nejlepší výkon a uvidíme, jak daleko se dostanu.

Sajmonak

Sobotní částí turnaje si prošel vcelku lehce a většinu kol se ti podařilo vyhnout známějším hráčům, jak si spokojen s výkonem ve swissu?

Je pravda, že jsem nepotkal Jarlu ani Faeliho, ale potkal jsem i několik lepších hráčů. Co se týče výkonů, tak jsem spokojený. Prohrál jsem ve třetím kole proti Benkovi a za stavu 5-1 jsem prohrál ještě proti Krajdovi, ale tehdy jsem měl již jistý postup a Krajdovy balíčky byly navíc velmi silné do mých.

V neděli si hrál nejdříve s Valdaboyem a následně s TazerXem, který porazil En1gmu. Jak ty série probíhaly z tvého pohledu?

Měl jsem štěstí, protože moje sestava balíčků byla dobrá do jejich, takže v obou sériích jsem se cítil být favoritem. Proti Valdaboyovi to bylo těsné, ale nakonec se mi podařilo zvítězit, a proti TazerXovi jsem dvakrát dostal dobrou ruku a on neměl moc šancí s tím cokoliv udělat.

miluju videohry a hlavně ligu legend