Přejít k hlavnímu obsahu

Sampi poráží Manchester City nebo West Ham United a vyhrávají skupinu kvalifikace MS klubů

5. 12. 2019 | 02:20 EA SPORTS FC 24
Vzhledem k jeho formátu, Mistrovství světa klubů není v reálném fotbale pro Evropany příliš uznávanou či oblíbenou soutěží. Ve virtuálním světě je to ale trošku jinak, a právě proto jsme rádi, že o světové finále bojuje i český tým Sampi. Reprezentuje jej sice aktuálně ryze zahraniční dvojice, ale stále jde o klub z českých luhů a hájů.
FIFA eClub World Cup
FIFA eClub World Cup

FIFA eClub World Cup probíhá již několikátým ročníkem a ve hře je rovných 100 tisíc dolarů. Jeho formát je krapet složitější, tak se nyní zkusíme vám jej v rámci možností přiblížit. Všechny registrované týmy byly rozděleny do pilířů (Pillars), neboli celkem pěti skupin, ve kterých se v úvodu soutěže rozdělily dle výkonnosti na tři části (Tiers). První a druhý Tier má vždy devět týmů, ten nejnižší až jedenáct. Takto v každém celém pilíři proběhne pět hracích kol, kde vždy bojuje každý s každým, a cíl je zcela jednoduchý. Dostat se do nejvyššího Tieru a udržet se v něm před finálovým pátým hracím víkendem. Nejlepší šestice každého Tieru 1 bude bojovat o tři sloty na světovém finále, které se odehraje 7. až 9. února, kam Evropa vyšle celkem šestnáct zástupců.

V tuto chvíli máme za sebou dva víkendy, kde se český zástupce Sampi pohybuje v nejvyšším Tieru. Jeho barvy na Xbox One hájí Sam 'Poacher' Carmody, kterého na PS4 doplňuje Stanislav 'WickyBG' Chakarov. První hrací kolo bylo pro Sampi bitvou až do posledního zápasu, nakonec se však v elitní šestce dokázali kluci udržet a ve druhém týdnu naplno ukázat své schopnosti. Zatímco v prvních dnech zachraňoval situaci především Wicky, v těch druhých se naplno rozjel Poacher, který zaznamenal sedm výher a jedinou remízu. Ačkoliv jde jen o dílčí výsledek, tak především díky jeho výkonům se Sampi dokázali probojovat na úplné čelo tabulky před velké světové giganty! Tomu říkáme vzpruha do budoucna. Detailní výsledky naleznete na portálu Battlefy.

Pro PLAYzone se k úspěšnému tažení vyjádřil zakladatel Sampi, český fotbalista Jakub Jankto:

Je to výsledek naší práce. Určitě to není náhoda, že porážíme světové kluby, jelikož známe kvality obou našich hráčů a víme, jaký skill a potenciál mají. Přesně takovýmto celkům chceme v budoucnu konkurovat a porážet je. Nejdůležitější však bude poslední kolo kvalifikace těsně před Vánoci, kde se bude hrát o samotný postup na offline akci. Ne, že chceme jenom postoupit, my chceme mířit až na samotný vrchol eClub World Cupu! Každopádně zatím jsme stále na začátku a cesta je ještě strašně dlouhá. Nicméně po těchto výsledcích, které nám dodaly důvěru, jsme hodně ambiciózní. Navíc bych zmínil, že ani zdaleka kluci nemají ve FUT nejlepší hráče, ba naopak.
FIFA eClub World Cup
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.