Přejít k hlavnímu obsahu

Sampi vyhrávají mezinánárodní Logitech G Cup a odnáší si přes 70 tisíc korun

15. 8. 2020 | 18:26 Counter-Strike 2
Svět online turnajů mnohdy nabízí ukryté klenoty, jako je Logitech G Cup od Red Bullu. Ten sice nabízí prize pool 6 tisíc franků, což je v přepočtu okolo 145 tisíc korun, ale do jeho kvalifikací se nepřihlásil takřka nikdo známý. Této příležitosti využili i čeští hráči Sampi, kteří se dnes utkají o parádní finanční odměny.
Sampi
Sampi

Švýcarský Logitech G Cup od Red Bull Gaming World má za sebou dvě kvalifikace, které se odehrály 5. a 9. srpna. V té druhé se bohužel proti sobě museli těsně před branami postupu postavit Sampi a Team BRUTE, což lépe zvládl první jmenovaný a zajistil si místenku v nejlepší čtveřici. Do ní kromě Sampi postoupily týmy Granit Gaming, Ethereal a Prima eSport. Poslední dva se však před vyvrcholením odhlásili a nechali si tak ujít garantovanou finanční odměnu už jen za postup do semifinálového kola. Jejich sloty převzaly celky BENELUX5 a UMX Gaming, což nejsou žádná známá jména, která byste možná u turnaje s prize poolem 6 000 CHF čekali.

Celé play-off se odehraje v sobotu 15. srpna od 14:00, kdy se nejprve odehrají semifinálové duely a poté finále. Velmi překvapivé ale je, že ačkoliv vyvrcholení začíná relativně brzo, tak se obě semifinále budou hrát pouze na jednu mapu a BO3 bude až souboj o titul. Sampi ve svém semifinálovém klání vyzvou Granit Gaming, kteří by za normálních okolností byli největšími favority z celého kvarteta. Bulharská sestava této organizace, která v nedávno dohrané sezóně ESEA Main skončila na 3. místě, však ani ne před týdnem pláchla do Tenerife Titans a Granit tím pádem reprezentují noví, mladí střelci. Pro lídra 1. Tipsport COOL ligy je tohle tedy velká šance uspět!

Rozdělení prize poolu:

  • 1. místo: 3 000 CHF (~73 000 Kč)
  • 2. místo: 1 500 CHF (~36 000 Kč)
  • 3. – 4. místo: 750 CHF (~18 000 Kč)

Rozpis zápasů:

  • 14:00 – 1. semifinále:  Belgie BENELUX5 vs.  Velká Británie UMX Gaming – 11:16
  • ~15:15 – 2. semifinále:  Bulharsko Granit Gaming vs.  Česká republika Sampi – 10:16
  • ~16:30 – Grandfinále (BO3):  Velká Británie UMX Gaming vs.  Česká republika Sampi – 1:2

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.