Přejít k hlavnímu obsahu

Sampi.Tipsport vyzvou FC Barcelonu! Elitní česko-slovenské trio postoupilo mezi nejlepší EU týmy

2. 11. 2020 | 15:02 Rocket League
Ještě to není ani měsíc, co se organizace Sampi po roce a půl vrátila na pole hry Rocket League, a přichází první mezinárodní úspěch. Elitní česko-slovenská sestava uspěla v druhé divizi ligy The Field a v nové sezóně si tak zahraje proti nejlepším evropský týmům!
Sampi Rocket League
Sampi Rocket League

Rocket League má na domácí scéně turnajů poskrovnu, několik hráčů tu však máme na špičkové úrovni. Z nich bychom mohli vyjmenovat především zástupce bývalého týmu Onlajneři, který v letošním roce kraloval státům Visegrádské čtyřky na turnaji ESE Rocketmania. Dávid 'Dave' Hronský byl díky tomuto úspěchu u nás dokonce vyhlášen hráčem měsíce března. Onlajneři však byli minulostí a trio hráčů se zkušenostmi ze světa se rozprchlo.

Slovenský hráč, který má za sebou minulost ve známé ruské organizaci DreamEaters, se však dal opět dohromady se svými bývalými českými kolegy. Petr 'Lauty' Lauterkranc a Marek 'Nalmon' Weiser si před dvěma a půl lety společně zahráli za slavný tým Fnatic, takže je paráda sledovat, že se to nejlepší z domácí scény opět dává dohromady. Sampi ještě před oznámením spolupráce s Tipsportem představili právě tohle trio, které na svůj první úspěch nenechalo dlouho čekat. Lauty, Nalmon a Dave společně díky 16 výhrám ze 16 zápasů ovládli druhou divizi ligy The Field a v listopadové čtvrté sezóně se utkají s tou nejvybranější evropskou smetánkou.

The Field probíhá formou žebříčku, na jehož konci mají týmy různé počty odehraných zápasů. V nejlepší pětce říjnového vydání se tímto způsobem umístil tým s 13 zápasy, i tým s 42 zápasy. Čím lepší winrate, tím lépe – poté je to už jen o píli. Říjnovým vítězem této ligy se stal aktuální král Evropy a dle žebříčku Liquipedia nejlepší tým světa BDS. V elitní divizi The Field nechybí ani Renault Vitality, Galaxy Racer, Giants Gaming a další špičkové evropské celky, tím pádem i zástupce RLCS Season X. Z dalších jmen stojí určitě za zmínku Rocket League sekce španělského velkoklubu FC Barcelona. Sampi.Tipsport se v The Field utkají s opravdovou elitou a pro domácí jedničku může jít o důležitý mezikrok a hlavně porovnání, jestli se jednou mohou dostat přímo do slavné RLCS.

Přehled účastníků The Field Season 4 – Division 1:

The Field Season 4 – Division 1
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.