Přejít k hlavnímu obsahu

Sazka eLEAGUE jde do play-off, jak dopadl konec základní části?

6. 10. 2020 | 10:44 Counter-Strike 2
Sazka eLEAGUE vzhledem ke svému formátu byla v závěru základní části opravdu našlapaná a ve hře bylo spoustu scénářů. Bojovalo se totiž jak o přímý postup do semifinále, tak i o samotné čtvrtfinále, a tím pádem i nespadnutí do baráže.
Sazka eLEAGUE
Sazka eLEAGUE

Sedmé hrací kolo odstartovalo zápasem SINNERS, kteří mohli udělat velký krok k vítězství základní části. Potkali totiž Enterprise, jež pár dní před tím jednoznačně smetli v semifinále Tipsport COOL ligy. Výsledek tentokrát tak jednoznačný nebyl, ale i přesto šlo o poklidné vítězství a zajištění prvního místa v tabulce. O to se totiž hříšníci dělili s CZC.eSubou, která ale vyzvala Dark Tigers, své nemesis, na něž dvakrát nestačila ani v Tipsport COOL lize. Kombinace neoblíbeného soupeře a den staré zklamání z finále druhé elitní soutěže přineslo prohru 0:2, takže se eSubáci ještě museli bát, aby na ně nečekalo čtvrtfinále. DTG ale výhra nezajistila ani čtvrtfinále.

Druhou polovinu dne odstartoval souboj Sazka.BRUTE proti eEriness MARVO. BRUTE se v poslední době prezentují v dobré formě a potvrdili to i tentokrát. Výhra 2:0 je totiž katapultovala na 4. místo tabulky, zatímco eEriness zůstali na chvostu s pouhými dvěma body za dvě remízy. Závěr základní části nabídl zápas Entropiq vs. Sampi, kde první jmenovaný potřeboval nutně bodovat pro postup do play-off, Sampi by naopak v případě výhry zamířili přímo do semifinále. Motivace na první mapě byla u Sampi silnější, avšak pro Entropiq bylo ve hře hodně a urvanou druhou mapou ve svůj prospěch nakonec postupují do play-off s odřenýma ušima díky lepšímu decideru. Sampi naopak kvůli remíze a horšímu vzájemnému zápasu s CZC.eSubou uteklo možné 2. místo.

Tohle nasazení ale ve výsledku mnoho neřeší, protože pokud se Sampi podaří porazit Enterprise, tak se s eSubou utkají tak či tak. Na druhé straně pavouka vše otevřou Sazka.BRUTE proti Entropiq, kteří se během posledního měsíce utkají už minimálně popáté (a krátce před tím je čeká i baráž Tipsport COOL ligy proti sobě). Vítěz však vyzve favorizované SINNERS, kterým už ale Entropiq dokázali v základní části vzít mapu.

Výsledky závěrečného sedmého kola:

  • SINNERS vs. Enterprise Esports – 2:0
  • CZC.eSuba vs. Dark Tigers – 0:2
  • Sazka.BRUTE vs. eEriness MARVO – 2:0
  • Entropiq vs. Sampi – 1:1

Harmonogram play-off:

  • Čtvrtfinále: čtvrtek 15. 10.
    13:00 – Sazka.BRUTE vs. Entropiq
    15:30 – Sampi vs. Enterprise Esports
    19:00 – zápas o 5. místo (poražení čtvrtfinalisté)
     
  • Semifinále: sobota 17. 10.
    13:00 – SINNERS vs. vítěz BRT/EIQ
    15:30 – CZC.eSuba vs. vítěz SMP/EP
     
  • Finálový den: neděle 18. 10.
    13:00 – zápas o 3. místo
    15:30 – grandfinále
Sazka eLEAGUE
Štítky: Sazka eLEAGUE
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.