Přejít k hlavnímu obsahu

Sazka eLEAGUE má za sebou první kolo, SINNERS byli na pokraji prohry mapy s Entropiq

18. 4. 2021 | 23:46 Counter-Strike 2
Sazka eLEAGUE odstartovala svůj třetí split. Tak jako byli fanoušci zvyklí v loňském roce, úvodní hrací kolo nabídlo čtyři bitvy na dvě mapy.
Sazka eLEAGUE
Sazka eLEAGUE
Zdroj: grafika soutěže

První zápas sezóny byl ve znamení parádního výkonu Simona 'KWERTZZ' Horáka ze Sazka.BRUTE, který přesedlal do role AWP hráče. Ani jeho 33 fragů nepřineslo BRUTE vyhranou mapu a ENTERPRISE především díky Lukáši 'Levi' Bouřovi potvrdili roli favorita. Hlavní šlágr úvodního kola však teprve klepal na dveře.

V minulém splitu Entropiq při své premiéře v této organizaci sebrali SINNERS mapu a totéž se málem opakovalo i nyní. Vše se ale bohužel zlomilo za stavu 15:11 pro Entropiq, kdy parádně hrající Lukáš 'capseN' Koláčný mírně zpanikařil a nedokázal zneškodnit tikající bombu. Hříšníci pak zápas dostali do prodloužení a šli do vedení v sérii. Jak řekl beastik po zápase, Entropiq byli v mnoha ohledech lepší, ale body do tabulky samotná hra nepřináší. SINNERS po těsné bitvě také na druhé mapě vyhrávají 2:0 a získávají skalp největšího konkurenta.

Také třetí zápas naznačil mnohé. Sampi.Tipsport a eSuba patří mezi žhavé kandidáty na medailová umístění, jenže jejich střetnutí vypuklo debaklem. Sampi se nezalekli volby soupeře a výhrou 16:3 jim ukázali, kdo na Mirage vládne. Tým kolem blogg1se se však nenechal zahanbit, srovnal stav a poprvé v sezóně se dělily body.

Závěrečný duel přinesl jednu velkou premiéru, a organizace Cryptova si lepší vstup na domácí scénu přát nemohla. Podobně jako u zápasu SINNERS se i tady šlo do prodloužení jedné z map, přičemž obě byly opravdu těsné. eEriness MARVO zde ale mohou pouze smutnit, protože mezinárodní sestava zaskórovala naplno.

Výsledky prvního kola:

Štítky: Sazka eLEAGUE
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.