Přejít k hlavnímu obsahu

Scruffy po Fireside Gatherings LAN: Současná meta se mi líbí

24. 4. 2019 | 00:15 Hearthstone
První velkou domácí LAN akci po příchodu nové expanze ovládl Scruffy z eSuby. Pozvali jsme si ho tedy na rozhovor, ve kterém mimo samotné Fireside Gatherings LAN ohodnotil třeba i současnou metu.
Výchozí obrázek

Ahoj, Scruffy, jak sis před začátkem Fireside Gathering LAN věřil?

Ahoj, určitě sem si věřil na postup ze základní fáze, ale spíše sem na akci jel, protože mám na to místo dobré vzpomínky a taky bydlím blízko.

FG LAN vlastně nebyl obyčejný turnaj, baví tě více ty klasičtější akce, kde jde především o výsledek, nebo máš radši právě takovéto LAN párty, kde hraje větší roli atmosféra a zábava z hraní?

Mám rád oba typy turnajů. Preferuji spíše ty, kde jde o výsledek, ale jednou za čas rád navštívím i turnaj, kde celý víkend jen hrajeme hry, bavíme se, spíme pod stolem a užíváme si atmosféru LAN párty!

Ve Starém Městě to bylo také poprvé, co se po příchodu expanze a rotaci starších setů utkala na jednom místě domácí špička. Co si myslíš o současné metě?

Meta se mi hodně líbí ve formátu, který se hrál tenhle víkend (LHS). Bohužel Blizzard tlačí turnaje do Specialist formátu, který sice má svoje kouzlo, ale k HSku a aktuální metě mi vůbec nesedí. Jsem rád, že alespoň české turnaje se drží původních formátů.

Jaký z aktuálních decků tě nejvíce baví?

Určitě můžu říct, že je to Holywrath Paladin, který se sice vůbec nehraje, ale na turnaj jsme ho i s Mattym vzali a všechny hry mě neskutečně bavily. Stejně tak jsem si moc užil Malygos Shamana, další balíček, co na ladderu nevidíte skoro vůbec. Pokud ale máte šanci si zahrát turnaj, tak oba decky můžu jedině doporučit!

Scruffy

A je naopak nějaký, co tě opravdu štve?

Nerad hraju proti Warriorům, kteří dokáží hru neskutečně dlouho zdržovat a pak rozhodne pár náhodných karet z Booma, který je celkově velký problém pro aktuální metu. Druhý balíček, co nemám rád, je Mage, protože polovina her proti Magovi je plná náhodně vytvořených minionů a to mě moc nebaví.

Rise of Shadows jsou tu stále ale teprve pár dní, myslíš, že ta současná meta je už finální?

Za posledních pár týdnů se meta hodně mění a myslím si, že ještě chvilku se bude formovat. Hodně teď hru ovlivní balíky z Worlds a podle toho bude vypadat následujících pár dní, celkově si ale myslím si, že je teď Hearthstone celkem slušně vybalancovaný a meta je zdravá a zábavná. 

Ty ses svým triumfem na FG LAN posunul výrazně výš v průběžném pořadí kvalifikace na MČR. Takže poslední otázka – je Mistrovství tvým hlavním letošním cílem, nebo míříš spíše do zahraničí?

Vůbec jsem nevěděl, jak se k letošnímu MČR stavět, jelikož oproti loňsku není možnost sbírat body z ladderu, který je celkově zbytečný. Ale díky pár velkým turnajům, jenž se mají konat a hraje se na nich o hodně bodů, tomu tomu určitě chci dát šanci. Zahraniční scéna je momentálně uzavřena pouze pro Grandmasters program a není moc šancí se ukázat a snažit se bojovat o zahraniční výsledky, takže uvidíme, kam se celkový systém posune a jaké to dá nám poloprofesionálním hráčům možnosti. 

Díky za rozhovor, nějaká slova na rozloučenou?

Díky moc všem za podporu na turnajích a taky díky eSubě, že po tom, co nám všichni utekli, nerozpustili celou sekci a dali nám možnost pokračovat v reprezentaci na CZ/SK scéně!

Patička
miluju videohry a hlavně ligu legend