Přejít k hlavnímu obsahu

Scump dostal pokutu za sponzorovaný stream jiné hry mimo ligovou sezónu v Call of Duty

19. 11. 2020 | 08:00 Všechny hry
Profesionální hráč Call of Duty za OpTic Scump dostal pokutu za hraní jiné hry. Zatím není zcela přesné proč, neboť hru hrál na svém soukromém kanále.
Scump
Scump

Seth „Scump“ Abner uvedl, že dostal pokutu od Call of Duty League za to, že hrál jinou hru během sponzorovaného streamu. Zároveň byl údajně přinucen podepsat smlouvu bez přítomnosti právníka. O vše se podělil prostřednictvím svého twitterového účtu. 

Konkrétně se jednalo o oblíbenou mobilní hru Raid Shadow Legends, která nemá s Call of Duty nic společného. Za to dostal pokutu, ačkoliv hru streamoval mimo sezónu a na svém osobním kanálu. Zaplatit měl právě za dělání sponzorovaného streamu, což naznačuje, že sponzorované streamy pro jiné hry vůbec nemůže dělat. 

Moje kanály jsou MOJE kanály. Měl bych být schopen dělat, co chci, ale očividně nemůžu.

Scump následně prohlásil, že Call of Duty League přinutila hráče podepsat smlouvu bez přítomnosti právníků, konkrétně na hráčském summitu během zahajovací sezóny. Kdyby nepodepsali, nemohli by hrát na Minnesota Home Series. 

CoD League se k záležitosti zatím nevyjádřila. Není jasné, jestli by pokutu dostali i další hráči za sponzorované streamy na svých kanálech, zvláště při hraní jiných žánrů než Call of Duty. Obecně Scumpovy tweety vzbudily na sociálních médiích podporu a přiměly ostatní uživatele, aby se podělili o své názory a zkušenosti.

Někteří požadují od sdružení hráčů, aby pomohlo vyjednávání o těchto pravidlech a předcházelo dalším problémům. Podobnou zkušenost jako Scump měl také bývalý profesionální hráč z Overwatch League Brandon „Seagul“ Larned. Podělil se o ni s fanoušky.

Štítky: call of duty, Scump