Přejít k hlavnímu obsahu

Sehny: Do evropské Tier 2 scény má šanci proniknout kde kdo

18. 5. 2020 | 15:13 Dota 2
Známá postava české Dota 2 scény Tomáš "Poko" Pokorný se po dlouhé době odhodlal vytvořit další díl svého podcastu SoSmart. Jeho hostem nebyl nikdo jiný, než jeden z nejlepších hráčů místní scény Jan "Sehny" Sehnal, se kterým se pustil do debaty o profesionalitě hráčů a dalších tématech.
SoSmart
SoSmart

Hned zpočátku rozhovoru se Sehny rozpovídal o tom, kdo je podle něj profesionální hráč. Pojem "profesionální hráč" definoval jako člověka, jehož hlavní činností je hraní jakékoli hry a zároveň je schopný se tím uživit v dlouhodobém měřítku. Znamená to tedy, že mu organizace, pro kterou hraje dává pravidelnou mzdu a navíc získává podíl z výher v turnajích. Zároveň si myslí, že ve světě budou mít z CZ/SK regionu spíše jednotlivci jako Skiter, BOOM, Supream nebo Saberlight, jelikož málokdy vidíme ve světě týmy složené z jedné národnosti, kromě Číny. Dostat do zahraničí by se podle něj mohl dostat "kde kdo", ovšem musí tomu obětovat téměř všechen volný čas a riskovat neúspěch.

Jedna z dalších otázek se týkala požadavků hráčů v zahraničí a tuzemsku na organizace, respektive, co si vůči organizacím mohou dovolit. Sehny, jehož kariéra zavedla i do evropského týmu Sanguine Sharks nebo slovenské organizace Hippomaniacs, vysvětlil, že není problém získat od organizace hardwarové vybavení, jelikož jej týmy mají často od sponzorů zdarma díky následné propagaci. Dále naznačil, že se mzdou už je to obtížnější, pro kluby je to totiž nemalá finanční investice. Bez ní ale hráči nemohou být konkurenceschopní evropským, potažmo světovým týmům, jejichž hráči se mohou soustředit pouze na trénink.

Pokud by vás zajímalo větší množství otázek a odpovědí, neváhejte si pustit celou epizodu, rozhodně to bude dobře využitý čas.

Štítky: Sehny