Přejít k hlavnímu obsahu

Semifinále Worlds 2019 mezi G2 Esports a SKT suverénně pokořilo rekordní sledovanost esportového zápasu

4. 11. 2019 | 13:57 League of Legends
Dosavadní rekord napříč esportem držel Fortnite World Cup, jehož čísla se na všech souběžných kanálech a platformách vyšplhala na maximální hodnotu 2,3 milionů diváků. K té se ale nepřipočítávají čísla z Číny, protože ta jsou často ovlivňována boty a většinou se kvůli tomu neuznávají.
Výchozí obrázek
MČR 2019

Dosavadní rekord byl pokořen již ve čtvrtfinále mezi SKT a Splyce, jehož sledovanost se vyšplhala až na hodnotu 2 504 751 diváků. Postupem G2 do semifinále bylo však takřka jasné, že nový rekord dlouho nevydrží.

Předpoklady se naplnily zcela s přehledem a zatímco ryze čínské semifinále se dostalo těsně nad hladinu 2 milionů diváků, duel G2 vs. SKT od první hry rekord už pouze posouval. Evropská jednička a nejúspěšnější tým historie byly po celý turnaj nejsledovanějšími, tak jsme zvědavi, jestli 3 985 787 diváků ještě ve finále padne.

Worlds 2019
Štítky: Worlds
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.