Přejít k hlavnímu obsahu

Šestinásobný vítěz LCS bude hrát pouze v academy týmu! Může za to špatná životospráva?

14. 6. 2020 | 03:20 League of Legends
Severoamerická liga LCS je v plném proudu a velkým překvapením je sestava týmu Immortals. Ten se na jaře těsně nedostal do play-off a před letním splitem vyměnil jednu ze svých největších tváří. Do academy týmu totiž míří Xmithie, který patří vůbec k nejúspěšnějším hráčům historie (NA) LCS.
Xmithie
Xmithie

Immortals se před letním splitem rozhodli udělat dvě změny v sestavě. Ze základní sestavy odchází krom Xmithieho ještě support Hakuho a v prvním kole je nahrazují Potluck s Gatem. Potluck zkušenosti z LCS v podstatě zatím nemá i když jako poziční kouč působil v letním splitu 2019 v Golden Guardians. Jako aktivní jungler ale působil pouze na amatérské scéně nebo v academy lize či v dřívějších Challenger Series. Gate je poměrně prověřený support, který již působil v Team Impulse, Phoenix1, Echo Fox nebo OpTic Gaming a na jaře hrál v academy týmu. 

O Xmithiem se už v době, kdy působil v Team Liquid, mluvilo jako o hráči, který ztrácel motivaci a na profesionálního hráče si rád užíval společenského života. Zven například v nedávné talk show potvrdil, že Xmithie rád chodil do nočních klubů, ve kterých trávil svůj čas až do ranních hodin, a to i v době sezóny. I přesto se tento filipínský jungler drží na špičce severoamerické scény velmi dlouho a v průběhu své kariéry dokázal získat celkem šest titulů šampiona Severní Ameriky. Nyní vzestává otázka, zda ho přesun do akademie motivuje natolik, aby si vybojoval místo v základní sestavě. Vše se bude odvíjet také od toho, jak se bude týmu v nové sestavě dařit, jelikož papírově vypadá, jako jeden z nejslabších týmů v LCS.

Základní sestava Immortals pro letní split

 Francie Paul "sOAZ" Boyer (Top)
 Kanada Nicholas "Potluck" Pollock (Jungle)
 Francie Jérémy "Eika" Valdenaire (Mid)
 Kanada Johnny "Altec" Ru (AD Carry)
 Čína Jiajun "Gate" Yu (Support)

Štítky: Immortals, lcs