Přejít k hlavnímu obsahu

Severní Amerika si podmanila historicky největší turnaj!

28. 3. 2021 | 21:50 PUBG: Battlegrounds
Poslední herní víkend PUBG Global Invitational.S je za námi a my už známe nového šampiona. Americký tým Susquehanna Soniqs na úvod šampionátu dominoval, na delší čas se sice odmlčel, ale formu jeho hráči dokázali načasovat přesně na moment, kdy na tom záleželo nejvíce. Poslední víkend totiž nabízel nejvyšší finanční odměny, které určily nového krále.
Susquehanna Soniqs
Susquehanna Soniqs
Zdroj: PGI.S 2021

Matematika závěru PGI.S byla jasná. Peněžní dotace posledního hracího víkendu byla rovna jednoho milionu dolarů, tedy před započítáním crowdfundingu, o kterém jsme se rozpovídali v samostatném článku. S výjimkou jediného scénáře tedy platilo, že kdo opanuje tento víkend, stane se i králem celého turnaje. Před začátkem posledních deseti her byl v čele turnaje jihokorejský tým Gen.G Esports, kteří zvítězili před týdnem a pro celkové prvenství by jim stačilo skončit i na druhém místě. Dvojnásobným šampionům se ale ve finále nevedlo a vyhraná předposlední hra už byla na posun tabulkou pozdě. Souboj o titul tak byl otevřený a velice napínavý!

Vzhledem k formátu, kdy o novém šampionovi rozhodlo finálních deset her, byl průběh posledního víkendu opravdu napínavý. Tabulka byla dlouho opravdu vyrovnaná a ve hře byla většina týmů, před poslední desátou hrou se však díky dvěma výhrám v řadě na čele osamostatnil čínský tým 4 Angry Men s náskokem pouhých dvou bodů před Susquehanna Soniqs. Těm se do té doby v závěrečném víkendu podařilo vyhrát jen jednou, ale v dalších třech hrách se umístili na druhé pozici a v součtu všech her nasázeli největší počet killů. Aby se na trůn posadil někdo jiný, muselo by přijít selhání od obou týmů a parádní od některého z pronásledovatelů.

Mapou desáté hry byl Erangel se zónou rozprostírající se okolo Prisonu. Nejdůležitější souboj proběhl uprostřed hry, kdy tým 4AM najel do palby FaZe Clanu a právě Soniqs, kteří si jako jejich největší rivalové počínali znamenitě, vyřadili oba týmy a nasbírali parádních 12 killů. Koncovku desáté hry sice nejlépe zvládl jiný čínský tým Multi Circle Gaming, při bodové shodě v celkové tabulce se ale ještě před něj vměstnali hráči Zenith Esports, kteří v závěrečné hře ustříleli třetí příčku a v součtu celého turnaje přeskočili Gen.G. Na pozici Susquehanna Soniqs se už ale změnit nic nemohlo a čtveřice v čele s hvězdným Jamesem "TGLTN" Giezenem si kromě trofeje odnáší v přepočtu skoro 30 milionů korun. Pro Severní Ameriku jde navíc o double, nutno říci, že zasloužený.

Oslava PUBG esportu měla mezi účastníky i českou stopu, Miloslav "PiXeL1K" Feik ale "naštěstí" nemusel do hry zaskočit, protože Team Liquid nepostihly žádné zdravotní komplikace. Liquid do turnaje vstoupili úspěšnými kvalifikacemi a 18 tisíci dolary na kontě, i přes spoustu světlých momentů se však ani v jednom finále neumístili na oceňovaných pozicích. Také po polovině posledního víkendu byli na děleném čtvrtém místě, ale postupně spadli až na příčku devátou. Po připočtení crowdfundingu bere PiXeL1Kův tým 72 680 dolarů za 15. místo.

Na obrázku můžete vidět nejlepší desítku, a my už se nemůžeme dočkat PUBG Global Championship 2021!

Konečné výsledky PGI.S 2021
Konečné výsledky PGI.S 2021
Zdroj: oficiální grafika