Přejít k hlavnímu obsahu

Sezóna Starcraftu začíná

30. 1. 2019 | 15:30 StarCraft 2
Od ukončení sezóny 2018 jsme si dali krátkou pauzu, ale přišel čas se naplno vrhnout zpět do světa Starcraftu. GSL, americké i evropské WCS se rozjíždí v následujících dnech, ale to není to jediné, co se ve světě SC2 děje!
Výchozí obrázek

Začneme Koreou. GSL zůstává více méně uzavřeno zahraničním hráčům, jediným participantem v základní části je v první sezóně roku 2019 Scarlett nesoucí vlajku Kanady. Rozložení sil je poměrně rovnoměrné, kvalifikovalo se 13 Protossů, 9 Terranů a 10 Zergů. Zápasy první skupiny můžete sledovat 2. února... ale vzhledem k posunu času si budete muset přivstat na pátou hodinu!

Další na řadě je WCS, které je rozděleno do Evropské a Americké části. Především evropské část bude velmi zajímavé, protože všechny jistě zajímá, jak se v letošním roce bude dařit nejlepšímu hráči světa Serralovi! Fin, který vyhrál snad vše, čeho se zúčastnil a jako první ne-Korejec vybojoval i první místo na WCS Global Finals na Blizzconu  (4:2 vs. Stats). Není to však jen o Serralovi! Co evropští Protossové? Co Reynor? ShoWTimE? Lambo? Nerchio? Evropa je letos našlapaná k prasknutí!

I nový svět má však několik velmi zajímavých jmen. Je jen na vás, jestli budete fandit zástupci Mexica, kterým je SpeciaL, nebo třeba Scarlett z Kanady... Scarlett?! Ano! Scarlett hraje jak v GSL, tak i v WCS Amerika!

Supply Drop

A teď to hlavní, protože věcí, o kterých by se dalo psát, je ještě mnoho. Kde jsou tabulky? Rozpisy hráčů? Pavouci? Je toho tolik, že psanou formou by bylo jen těžko možné vám předat všechny informace... Proto vám představuji pořad Supply Block, ve kterém se ve složení Tučňák, Phara a Keiras podíváme každý týden na novinky ze světa SC2. První díl už dnes v 18:30 a budeme se bavit právě o WCS a GSL, ale také o české scéně, o tom, jak se daří v SC2 umělé inteligenci a spoustě dalších věcí.