Přejít k hlavnímu obsahu

Sheriff je připraven na další split EU LCS

11. 6. 2018 | 13:43 League of Legends
Patrik "Sheriff" Jírů se pilně připravuje na nadcházející split nejvyšší evropské ligy, EU LCS. V jeho týmu H2K se moc nezměnilo a jarní čtvrtfinalisté se aktuálně plně soustředí na boj o postup na Worlds.
Výchozí obrázek

Patrik "Sheriff" Jírů se pilně připravuje na nadcházející split nejvyšší evropské ligy, EU LCS. V jeho týmu H2K se moc nezměnilo a jarní čtvrtfinalisté se aktuálně plně soustředí na boj o postup na Worlds.

Sheriff ve svém prvním splitu v LCS posílil nově postavený tým organizace H2k Gaming. Začátek splitu byl jak pro něj, tak i pro celý jeho tým velmi těžký a brzy přišly i změny v sestavě. Těm se naštěstí český marksman vyhnul a v následujících týdnech se zvedl natolik, že byl jedním z hlavních kandidátů na zisk ceny nováčka jarního splitu. Tu mu sice nakonec vyfouknul ital Jiizuke, ale i přesto si český marksman zahrál v play-off a udělal velmi dobrý dojem na evropské scéně. Jak se Patrik připravuje na další split a jak hodnotí ten poslední , nám přiblížil v krátkém rozhovoru.

Ahoj Sheriffe! Na úvod gratulujeme k další účasti v LCS. Jak bys zhodnotil tvůj první split v nejvyšší evropské soutěži? 

Svůj prvni split bych hodnotil převážně pozitivně, protože dostat se do playoffs i po 1-7 startu, je podle mě slušný úspěch a sám jsem byl se svým výkonem spokojený.

Sestavy se s příchodem nového splitu moc nezměnily, koho považuješ za největší favority v letním splitu? 

Favoriti v letním splitu podle mě budou týmy Fnatic a Misfits. Fnatic jsou obhájci titulu a i přes dost neúspěšný split pro Misfits si myslím, že jsou jeden z nejlepších týmů v Evropě. Změna v sestavě Schalke 04 podle mě týmu moc nepomůže. Problémů tam bylo víc.

Po jarním splitu jste dlouho s H2K nehráli žádný soutěžní zápas. Jaká byla pauza a jaký byl návrat do tréninku?

O pauze jsem já osobně hlavně odpočíval a trávil čas s rodinou a kamarády, a taky jsem si užil dovolenou, ale už to byla nuda, takže návrat do tréningového režimu byla hračka. Teď už se dennodenně potíme nad výsledky scrimů, musíme tvrdě trénovat.

Na jaře jste byli považováni za outsidery, ale podařilo se vám dostat do play-off. Jaké jsou týmové cíle v letním splitu? 

Hlavním cílem tento split je samozřejmě dostat se na Worlds. Každý tým je podle mě pro nás porazitelný a myslím si, že máme šanci se na tuhle velkou akci dostat.

Pokud bys měl nyní říci, jakých pět týmů se kromě vás dostane do play-off, které by to byly? A na jaké zápasy se nejvíc těšíš?

Podle mě to budou týmy Misfits, Team Vitality, Splyce, G2 Esports, Fnatic. Těším se na úplně všechny zápasy v lize, protože je pro mě vždycky vzrušující hrát na stage.

Díky za rozhovor a přejeme hodně štěstí v blízké budoucnosti! Chtěl bys na závěr něco vzkázat našim čtenářům/tvým fanouškům?

Díky za rozhovor a také děkuji všem fanouškům za podporu. Podpořit mě můžete na mé facebook fan page nebo na mém novém instagramu


Evropská LCS začíná již v pátek 15. června a Sheriffovo H2K čeká zápas proti Giants Vodafone. Druhý den je čeká další hratelný soupeř, Team ROCCAT a pro H2K vypadá začátek se skóre 2:0 velmi realistický. Nezapomínejme ale, že právě na začátku splitu se často dočkáme velkých překvapení a ničím si nemůžeme být jistí. 

Sestava H2k Gaming

{#Německo} Lennart "SmittyJ" Warkus 
{#Nizozemsko} Ilyas "Shook" Hartsema 
{#Polsko} Marcin "Selfie" Wolski 
{#Česká Republika} Patrik "Sheriff" Jírů 
{#Švédsko} Hampus "sprattel" Abrahamsson 

Štítky: EU LCS, H2K, Sheriff