Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS chtějí hned na první pokus postoupit na MČR 2021, potvrdí roli jasného favorita?

9. 3. 2021 | 16:00 Counter-Strike 2
SINNERS Esports v letošní sezóně plánují upřednostňovat evropskou scénu před tou domácí, aby se nadále mohli posouvat v mezinárodním žebříčku. V Tipsport COOL lize chybět budou, ale HAL3000 MČR Tour a přímý postup na Vodafone MČR 2021 si nechtějí nechat ujít. Podaří se jim splnit jednoznačný cíl?
SINNERS – HAL3000 MČR Tour
SINNERS – HAL3000 MČR Tour
Zdroj: grafika PLAYzone

O domácí jedničce toho bylo napsáno spoustu, takto úspěšný Counter-Strike tým už hodně dlouho česko-slovenská scéna neměla. SINNERS Esports patří k širší evropské špičce a od začátku února se nachází v nejlepší třicítce týmů světa. Svůj první mezinárodní titul získali díky Shadow League a kromě toho se dostali například i do finále Vulkan Fight Series. V loňském roce domácí scéně dominovali, letos jsou na tom však z hlediska individuálních i týmových kvalit ještě lépe. Od příchodu Tomáše 'oskar' Šťastný jsou na výši po všech stránkách.

SINNERS jsou na scéně teprve rok, jejich projekt ale míří postupnými krůčky tím správným směrem. Z loňské sezóny mají na kontě dva tituly z Tipsport COOL ligy, dva triumfy v Sazka eLEAGUE i nejprestižnější domácí trofej z Mistrovství České republiky v počítačových hrách. Díru do Evropy se SINNERS vloni udělat dostatečně nepodařilo, letošní rok je v tomhle ale úplně jiný. Podstatnou měrou k tomu přispívá také skutečnost, že od MČR domácí scénu nemuseli řešit a jediné jejich soustředění je do zahraničí. Kvalitami jdou sice nahoru, ale stejně tak se dá očekávat, že na domácí konkurenci naopak připraveni nebudou a budou se spoléhat čistě sami na sebe.

O největším favoritovi HAL3000 MČR Tour se není příliš důvod bavit, 99 ze 100 fanoušků by bez váhání vyřklo právě jméno SINNERS Esports. Právě to ale může být jejich největší potenciální kámen úrazu. Česká jednička sice dokáže hrát v neuvěřitelné pohodě, v loňském roce ale některé týmy neměly daleko k jejich poražení. Pokud by na hříšníky dolehl tlak, například po nezvládnuté koncovce mapy, kdy by je soupeř dokázal nepustit zpátky do zápasu, tak jejich prohra nemusí být vůbec nereálná. Stejně tak naprosto každý, kdo plánuje zabojovat o přímý postup na Vodafone MČR 2021, má možnost si SINNERS nastudovat do posledního detailu. Pokud někdo má na domácí scéně dostatečnou kvalitu, aby něco podobného dokázal, příběh HAL3000 MČR Tour může být zajímavý.

Co od prvního velkého turnaje domácí sezóny očekává in-game leader Sebastian 'beastik' Daňo?

Jsem zvědavý, kam se CZ/SK scéna posunula a doufám, že mě na HAL3000 MČR Tour někdo mile překvapí. Sleduju CZ/SK scénu, takže znám soupisky a některé vypadají, že by mohly fungovat, tak doufám, že mě například Sampi nezklamou a potvrdí, co je na papíře.
SINNERS – HAL3000 MČR Tour
SINNERS – HAL3000 MČR Tour
Zdroj: grafika PLAYzone
Štítky: SINNERS, HAL3000, MČR
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.