Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS, Inside Games a eSuba, začíná finálový víkend Hitpoint Masters!

20. 3. 2021 | 13:11 League of Legends
V nejvyšší lize zbývají dva zápasy, v sobotu z ní vzejde druhý finalista. Kdo vybojuje účast v EU Masters a vyzve SINNERS v grandfinále?
Hitpoint Masters
Hitpoint Masters
Zdroj: Hitpoint

Dva měsíce intenzivních bojů nejlepších česko-slovenských týmů a hráčů tento víkend vrcholí. Ve hře o titul zbývají tři týmy, pohár pro vítěze Masters ovšem není to jediné, co je v sázce. 

V sobotním semifinále se hraje také o poslední postupové místo do European Masters. Inside Games, vítěz základní části a dle mnoha největší favorit na prvenství, nevyužil první možnost v Bo5 proti SINNERS a nyní má druhý mečbol, dočkáme se modrého derby.

V cestě totiž stojí eSuba. Ta dokázala napravit prohru proti SINNERS a ve čtvrtfinále si poradila s Vikingekrig. Nejednalo se ovšem o snadno sérii, právě naopak. Obhájce titulu do ní vstupoval jako favorit a získal první hru, Vikingové ovšem hned v příští našli odpověď a sérii vyrovnali, stejný scénář se opakoval ve čtvrté hře. Duel tak šel do rozhodující mapy, která přinesla strhující podívanou.

Po vyrovnané úvodní půlhodině převzali iniciativu Vikingekrig, využili vedení na draky a výhodu v jungli, ve 35. minutě zvítězili ve veledůležitém teamfightu a získali infernal soul a Barona. Když se pak po probití skrz midlane řítili do finálního pushe, eSuba zkusila base race a vyslala Adisse se Sajatorem ukončit hru dříve. Ti si všimli, že to nepůjde a oba hráči se teleportem vydali bránit svou základnu. Hlavní roli ovšem hrála botlinka Rufus a Hiro. Kombinací ultimátních schopnosti svých postav Rell a Miss Fortune poškodili vikingy natolik, že následné vybití zbytku týmu bylo formalitou. Po vynikající sérii, ve které eSuba otočila třetí i pátou hru, tak postupuje do finále nejúspěšnější česká organizace.

Hitpoint Masters play-off
Hitpoint Masters play-off
Zdroj: Leaguepedia

To nejdůležitější nás ale teprve čeká. Zvládnou Inside Games druhý mečbol, postoupí do evropy a potvrdí svojí formu ze základní části, nebo dotáhne comeback eSuba, která chyběla ve finále Masters jedinkrát, v roce 2015? Kdo se stane celkovým vítězem jarního splitu Hitpoint Masters 2021? Odpoví finálové duely, které můžete sledovat na oficiálním twitch kanálu Hitpointu.