Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS mají v Pinnacle Cupu nůž na krku, v neděli po poledni vyzvou portugalské SAW

14. 3. 2021 | 01:05 Counter-Strike 2
Čtvrté kolo Pinnacle Cupu nevyšlo české jedničce dle představ, v časově našlapané neděli je tak čeká závěrečný soupeř o postup dále. Po prohře s Wislou Krakow na ně čeká portugalská výzva jménem SAW.
SINNERS
SINNERS
Zdroj: Foto: SINNERS Esports

Pouť týmu SINNERS Esports v turnaji Pinnacle Cup započala prohrou s Copenhagen Flames, následně se ale miláčci domácích fanoušků zvedli a získali důležité výhry. Skalpy známých hráčů z řad Dignitas a EXTREMUM jsou obzvláště cenné, pro postup je však potřeba ještě jednou vyhrát. První pokus o postup do závěrečného play-off měli SINNERS proti polské sestavě Wisla Krakow, aktuálně 40. nejlepšímu týmu světa.

Polský soupeř měl jedinou dosavadní prohru ze zápasu proti EXTREMUM, už jen díky tomu tedy český tým v pozici mírného favorita. Série však začala volbou soupeře a Wisla Krakow si za T stranu na Overpassu počínali znamenitě, dostali se totiž do vedení 10:5. Po pistolkách však SINNERS zaveleli k obratu, koncovka ale bohužel opět patřila soupeři, který vyhrál tři z posledních čtyř kol. Nejtěsnější výhra 16:14 tedy sérii poslala na Vertigo za stavu 1:0 pro Wislu. Následující Vertigo však bylo úplně jiné a jedna z nejsilnějších map SINNERS se opět ukázala být parádní volbou. Jednoznačný výsledek 16:2 hovoří za vše, rozhodovat se mělo na mapě Nuke.

V parádní formě celou sérii hráli oskar i NEOFRAG, obě hvězdy českého celku, na něž bylo spolehnutí i v rozhodující mapě série. SINNERS Esports se na Nuke podařilo dokonce vyhrát T stranu 8:7, ačkoliv po vedení 6:1 se to může zdát i málo. Soupeř totiž také ukázal precizní zdatnost a jeho útoky se nedařilo SINNERS odrážet. Zachránit se po chybách podařilo alespoň prodloužení, ve druhém z nich ale bohužel uspěl soupeř a vyhrál 22:20.

Česká jednička tedy bude muset o postup do vyřazovací části ještě bojovat, v neděli od 13:00 na SINNERS čeká poslední kolo swissu. Závěrečným soupeřem v této části bude tým SAW, tým na 23. příčce HLTV žebříčku, což bude výzva sama o sobě. Na SINNERS čeká opravdu dlouhý den, současně totiž hrají HAL3000 MČR Tour.

Zápasy SINNERS Esports v Pinnacle Cup:

Štítky: Pinnacle Cup, SINNERS
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.