Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS napravili nedělní zaváhání a ve druhém kole Pinnacle Cupu poráží legendy z Dignitas

8. 3. 2021 | 21:58 Counter-Strike 2
Už je to přes dva týdny, co jsme vás informovali o účasti SINNERS v nově vzniklém Pinnacle Cupu. Čas utekl jako voda a čeští hráči už do turnaje s celkovým prize poolem 100 000 dolarů vstoupili! V zahajovacím zápase hříšníci bohužel prohráli proti Copenhagen Flames, v druhém zápase proti Dignitas ale dokázali zvítězit a alespoň trochu si zlepšili náladu.
beastik
beastik
Zdroj: SINNERS Esports

SINNERS se na světové scéně neustále zlepšují a není divu, že se jim na stole začínají hromadit pozvánky do zajímavých turnajů. Jedním z nich je nově vzniklý Pinnacle Cup, který vznikl spojením sázkové kanceláře Pinnacle s produkční společností Relog Media a i proto nabízí nádherný prize pool ve výši 100 000 dolarů. Hříšníci navíc dostali pozvánku hned do základní části, kam se některé ostatní celky musely kvalifikovat z úvodní eliminační části. Jedním z takových byl i GamerLegion s Patrikem "Zero" Žúdelem v sestavě. A právě GamerLegion základní část započali jako první, v zápase s Winstrike ale na své soky ve vyrovnaném zápase nestačili a prohráli 1:2. V druhém souboji pak nestačili na dánský celek Tricked Esport a jediný zápas je dělí od eliminace

V úvodním zápase se SINNERS postavili proti kvalifikovaným Copenhagen Flames. Dánský celek se na Čechy skvěle připravil a jejich hru dokázal rozbít především v prvních půlkách obou map, hříšníci se jen marně pokoušeli o comeback a padli překvapivě 0:2. V pondělí už to ale byli ti SINNERS, na jejichž výkony jsou Češi hrdí.

Jejich protivníkem byli Dignitas, kde působí legendy friberg a f0rest či nově příchozí Lekr0. Na mapě Nuke, kterou zvolil švédský tým, to ze začátku vypadalo velmi vyrovnaně, první polovina totiž skončila 8:7 ve prospěch SINNERS. Zlomový bod zápasu nastal za stavu 9:8 z pohledu Dignitas, kdy se ZEDKO v oslabeném nákupu dokázal dostat svým nepřátelům do zad, se svými spoluhráči vyčistil rampu a hříšníci tak toto kolo dokázali vyhrát! Následně pak rozjeli famózní jízdu, svým soupeřům dovolili pouze jedno kolo a výhrou 16:10 poslali celý zápas na druhou mapu. Velkou zásluhu na to měli především NEOFRAGbeastikem, první jmenovaný si na své konto připsal 26 killů, druhý pak o tři méně.

Inferno se neslo v podobném duchu jako Nuke, jen trochu s jiným scénářem. SINNERS za teroristickou stranu lépe začali a vedli 5:2, f0rest pak ale zavelel ke stáhnutí bodového manka a celá půlka nakonec skončila ve prospěch hříšníků "jen" 9:6, což je ale za útočnou stranu více než dobrý výsledek. Vyzdvihnout je třeba výborně hrajícího SHOCKA, který první polovinu zakončil s nádherným skórem 23:10 a své spoluhráče předčil o více než 10 killů! Dignitas ale v druhé polovině zařadili vyšší rychlostní stupeň a českým hráčům začali dělat pořádné problémy. Dokonce se dostali až do stavu 15:12, SINNERS se ale naštěstí zápas podařilo dostat do prodloužení, kde svoji dobře promyšlenou hrou nakonec vybojovali vítězství 19:15 a celkově triumfovali 2:0.

Náš jediný český zástupce se tedy potká s některým týmem, který má skóre 1:1. Dohrávka třetího kola probíhá v úterý.​

Zápasy SINNERS Esports v Pinnacle Cup:

Štítky: Pinnacle Cup, SINNERS
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.