Přejít k hlavnímu obsahu

Sinners se v kvalifikaci na IEM Katowice ukázali v dobrém světle, bude NEOFRAG jejich pátým hráčem?

8. 1. 2020 | 07:49 Counter-Strike 2
Tým s názvem Sinners si zažil svou premiéru pod novým jménem v druhé otevřené kvalifikaci na turnaj Intel Extreme Masters Katowice. V akci se představil s možná svým novým pátým hráčem, na cestě porazil tým ze světové třicítky a z česko-slovenských týmů si vedl nejlépe.
NEOFRAG
NEOFRAG

O vstupu nového giganta na scénu jsme informovali teprve začátkem týdne a nyní už mají Hříšníci svou premiéru pod oficiální názvem za sebou. Cílem byla kvalifikace na IEM Katowice, kam se přihlásilo celkem 447 týmů. Do čtvrtého kola, tedy mezi nejlepších 64, se dostali například ECLOT.LYNX nebo Brute.GG. Českou vlajku však Sinners hrdě drželi i v následujících kolech, kdy se nebezpečně blížili vysněnému postupu do další fáze.

Po úvodní procházce růžovým sadem se ZEDKO a spol. hned ve druhém kole postavili světovému týmu číslo 27, bývalé sestavě Virtus.pro, kde jako pátý hráč nastoupil Kamil. Mapa Mirage ale Sinners opravdu sedla a v nevyzpytatelném BO1 pavouku postoupili dále. Od nasazené pětky přebrali její seed a po třech výhrách nad méně známými soupeři se dostali až do TOP 16. Soupeřem byl další silný polský celek, tentokráte x-kom AGO.

Tato pokročilá kola už se objevovala i na HLTV.org, čímž hned v prvním případě splnila česká banda svůj cíl útočit na Evropu. V opravdu dobrém světle se v tomto duelu ukázal Adam 'NEOFRAG' Zouhar, který jako jedna z vycházejících hvězd domácí scény nastoupil jako pátý hráč. Individuální síla celé pětice byla opravdu na vysoké úrovni, těsnou koncovku však Poláci zvládli. Sinners se ale nemají za co stydět, potenciál ukázali více než dobrý.

Nyní zůstává jen otázkou, jestli NEOFRAG tým doplní nastálo a uzavře už tak na papíře supersilnou sestavu.

Štítky: SINNERS, NEOFRAG
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.