Přejít k hlavnímu obsahu

Six Invitiational jako pokračování dominance G2?

18. 2. 2019 | 15:00 Rainbow Six: Siege
Třetí Six International je u konce! Zatím nejvíce dotovaný esportový turnaj roku 2019 s prizepoolem 2 000 000 dolarů zná svého vítěze, který se rozhodl ve finálové BO5 sérii s první mapou přesahující počtem kol celé finále z pařížského Majoru.
Six Invitational
Six Invitational

To bychom ale předbíhali. Pojďme se nejprve podívat na kompletní šestnáctku týmů, které se utkaly v základních skupinách. Šest týmů postoupilo z kvalifikačních soubojů: Empite a LeStream z Evropy, Spacestation ze severoamerického regionu, Team Liguid a Ninjas in Pyjamas z Ameriky Jižní a Mantis FPS z Asie. Spolu s nimi se do turnaje dostalo deset týmů na základě výsledků z předchozích turnajů: G2, Reciprocity, Evil Geniuses, FaZe, Fnatic, Immortals, Mock-it, Nora-Rengo, Rogue a PENTA. 

Six Invitational

Už samotné skupiny přinesly několik drobnějších překvapení, například vyřazení PENTA Sports bylo pro mnohé drobným upsetem. Nora-Rengo si však získala srdce všech přihlížejících a v prvním kole play-off si poradili také s Fnatic. V cestě k úspěchu jim stál až Team Empire, který v prvním kole porazil těsně na třech mapách Team Liquid a probojoval se přes již zmiňované Nora-Rengo až do finále.

Na druhé straně pavouka přineslo zklamání domácímu publiku vyřazení týmu Evil Geniuses s kapitánem Canadianem. Otazník turnaje visel celou dobu nad G2, u kterých se však ukázalo, že s každým dalším zápasem a posunem dál a dál v pavouku hrají lépe a lépe. Jakoby se jednalo o úplně jiný tým, než ten z Pro League, který má aktuální skóre 2-3-2. Postupně se v G2 rozehráli všichni hráči, několik úžasných her převedl Pengu, Fabian i Goga, díky čemuž porazili Spacestation Gaming a následně i Team Reciprocity. Finále tedy mělo být čistě evropské ve složení G2 a Team Empire.

Následovala nejdelší mapa historie profesionálních eventů v Rainbow Six: Siege. Samotnému finálovému klání však předcházelo oznámení nadcházejících změn a ohlášení novinek do čtvrtého roku oblíbeného FPS titulu. Máme se jistě na co těšit, ať po stránce herní, nebo divácké. Oznámena totiž byla také esportová roadmap, včetně finále Pro League v Miláně. Povídání o zveřejněných novinkách je ale určitě nad rozsah tohoto článku a pokud vás zajímá shrnutí všeho, co se bude v R6S měnit, doporučuji si v úterý od sedmi hodin naladit podcast Black Eye, kde se všechno podrobně rozebere.

G2 Esports

Celé finále začalo neuvěřitelnou Coastline. Aby bylo vše jasné i pro ty, kteří R6S nesledují, Six Invitational 2019 v Montrealu byl prvním velkým turnajem, na kterém se zavedlo nekonečné pokračování do rozhodnutí. Pokud se jedna mapa dostane do stavu 6:6, vyhrává tým, který uhraje dvě další kola po sobě, musí tedy vyhrát za obranu i za útok. První mapa se protáhla tak, že počet kol převýšil počet kol v celém finále pařížského Majoru – odehrálo se totiž neuvěřitelných 22 kol. G2 se po nekončící sérii podařených útoků a prohraných obran podařilo urvat 22. kolo obranou ve svůj prospěch. Tato mapa rozhodla, protože Empire se už nikdy nepodařilo vrátit znovu do hry.

Neuvěřitelně hrající G2 v čele s "nejnovějším" členem Kantorakettim, který ve finále konečně ukázal, proč je nejlepším střelcem světa, si došli pro vítězství na Borderu i na Bance a vyhráli tak 3:0. Výsledek sice vypadá jednoznačně, ale za vítězstvím stojí především první mapa, která byla vyrovnaná do posledních chvil. Individuální skill G2 byl však větší než u nováčků z Empire, pro které se jednalo o první turnaj takového kalibru. G2 tedy nadále dominují světu Rainbow Six: Siege a uvidíme, co si na ně připraví další vyzyvatel.

Konečné pořadí letošního Six Invitationalu:

  • 1. místo:  Evropa G2 Esports – 800 000 $
  • 2. místo:  Rusko Team Empire – 320 000 $
  • 3.-4. místo:  Japonsko PET Nora-Rengo – 160 000 $
  • 3.-4. místo:  Spojené státy americké Team Reciprocity – 160 000 $
     
  • 5.-8. místo:  Austrálie fnatic – 80 000 $
  • 5.-8. místo:  Brazílie Team Liquid – 80 000 $
  • 5.-8. místo:  Spojené státy americké Spacestation Gaming – 80 000 $
  • 5.-8. místo:  Spojené státy americké Evil Geniuses – 80 000 $
     
  • 9.-12. místo:  Brazílie FaZe Clan – 40 000 $
  • 9.-12. místo:  Brazílie Immortals – 40 000 $
  • 9.-12. místo:  Německo Mock-it Esports – 40 000 $
  • 9.-12. místo:  Evropa PENTA Sports – 40 000 $
     
  • 13.-16. místo:  Brazílie Ninjas in Pyjamas
  • 13.-16. místo:  Spojené státy americké Rogue
  • 13.-16. místo:  Jižní Korea​​​​​​​ Mantis FPS
  • 13.-16. místo:  Evropa LeStream Esport
Štítky: Six Invitational