Přejít k hlavnímu obsahu

SK Telecom T1: Nový tým se zářivou budoucností

29. 11. 2018 | 10:46 League of Legends
V průběhu minulého týdne představil sestavu korejský tým SK Telecom T1. V nové kapitole uvidíme hvězdná jména jako Khan či Mata.
SK Telecom T1 Khan Mata Teddy
SK Telecom T1 Khan Mata Teddy

Větší nákupy

Už sedmá sezóna nebyla ze strany SKT úplně nejúspěšnější a na jejím konci se spekulovalo, kdo odejde a zda-li zůstane Faker. Ten sice zůstal, ale s tak velkou výplatou, že z týmu odešlo několik důležitých hráčů za lepším. Finance samozřejmě nebyly jediným důvodem, ale v týmu se postupně vyměnili hráči na pozici jungle, toplane i supporta. Wolf sice v týmu zůstal, ale náhradník Effort se hlavně zpočátku v nové sezoně často dostával do základní sestavy. Velký problém však pro SKT představovala toplane a jungle, kde se ani jeden z příchozích hráčů nikdy nedokázal dostatečně prosadit. 

Před rokem 2019 se vedení SKT rozhodlo udělat velké změny, které znamenaly konec většiny hráčů, kteří organizaci reprezentovali v letošní sezóně. V týmu zůstal pouze support Effort, který ale vůči Wolfovi zlepšení nepředstavoval, marksman Leo, který se do hry v podstatě nedostal, a samozřejmě ikona značky SK Telecom, Faker. Do týmu ale přišli hvězdy, jako Mata či Khan. V průběhu off-season se v Koreji strhl boj také o AD Carry Teddyho, který v Jin Air Green Wings dlouhodobě podával nadstandartní výkony a byl jediným důvodem jejich udržení v nejvyšší lize. Do týmu přišli i dva noví jungleři - Haru a Clid. První působil u Gen.G a druhý u jednoho z top týmů čínské LPL, JD Gaming. 

Sestava SKT pro rok 2019:

 Jižní Korea Kim "Khan" Dong-ha - Top
 Jižní Korea Kim "Crazy" Jae-hee - Top
 Jižní Korea Kim "Clid" Tae-min - Jungle
 Jižní Korea Kang "Haru" Min-seung - Jungle
 Jižní Korea Lee "Faker" Sang-hyeok - Mid
 Jižní Korea Park "Teddy" Jin-seong - AD Carry
 Jižní Korea Han "Leo" Gyeo-re - AD Carry
 Jižní Korea Cho "Mata" Se-hyeong - Support
 Jižní Korea Lee "Effort" Sang-ho - Support

SK Telecom T1

Noví hráči - Nový herní styl

V novém týmu SKT budou od nové sezóny hrát vskutku agresivní hráči, kteří se skvěle hodí do mety z letošních Worlds. Otázkou ale je, co se stane, až se hra zase změní? Khan na toplane je známý tím, že mu nikdy nebylo po chuti hrát druhé housle a pomáhat týmu na utility či tanky šampionech, jako Maokai, Sion, Ornn či Cho Gath. V SKT už dávno není Bengi a na jeho pozici znovu přichází agresivní jungleři. Clid i Haru jsou známí tím, že rádi vytváří tlak v early game na jednotlivé linky. Raději tedy oba hrají carry picky a bude zajímavé sledovat, jestli jeden z nich změní před novou sezonou herní styl, nebo se přizpůsobí zbytek týmu.

Naprosto ideálním příchodem do sestavy SKT je botlaner Teddy. Na této pozici snad není pochyb, že by SKT šláplo vedle. Teddymu totiž v podstatě chybí jen mezinárodní zkušenosti. V minulosti musel často hrát hyper-carry šampiony, ale v průběhu loňského roku ukázal, že dokáže hrát úplně vše - od Vladimira a Mordekaisera, přes Kai Su a Tristanu až k Ezrealovi a Jhinovi. Jde tedy o jedinečného hráče, který by měl svou všestranností teoreticky skvěle zapadnout do nového týmu. Nyní bude mít po svém boku navíc silný hlas Maty, který je známý svým shotcallingem i mechanickými schopnostmi. Matovu individuální sílu a celkový přínos pro tým asi není třeba zmiňovat.

Faker druhým supportem?

Je asi zbytečné představovat Fakera, už vzhledem k jeho historickým úspěchům. Jak už v minulosti ukázal, dokáže zahrát velkou škálu midlane šampionů a může představovat jak pozici hlavního tahouna, tak i podporovatele. Pokud bude SKT chtít hrát okolo botlane, bude se muset uchýlit k pickům jako Galio či Lulu, protože zbytku jeho týmu zřejmě role podporovatelů sedět nebude a Khan nebo Klid tak zaujmou nejspíše pozici sekundárního carry. Možná tedy neuvidíme Fakera v takovém světle, jako dříve, ale díky jeho flexibilitě bude stále nejdůležitějším článkem svého týmu.

I když ještě není úplně jisté, jaké budou mít SKT soupeře, zatím se nerýsuje žádný super tým, který by měl být v lize dominantní. Nová sestava SKT má před sebou samozřejmě spoustu práce a otazníky vidíme zejména v roli junglera, ale vypadá to, že SKT dělá ty správné kroky při návratu na úplný vrchol. #FakerPlayMaker