Přejít k hlavnímu obsahu

SK Telecom T1 představuje pětici nových hráčů

22. 11. 2018 | 10:44 League of Legends
Velké oznámení z LCK přichází! Faker zůstává v SK Telecom T1, který nyní představuje pět jeho nových spoluhráčů. Největším jménem je rozhodně toplaner Khan, aktuálně osmičlenná sestava však očekává ještě dva další přírůstky pro naplnění desetičlenné sestavy.
SK Telecom T1
SK Telecom T1

SK Telecom T1 je nejúspěšnější organizace v historii League of Legends a nic na tom nezmění fakt, že v poslední sezóně byli až pátým či šestým nejlepším týmem v korejské LCK. Pro další sezonu však jsou cíle jasné: vrátit se na výsluní a znovu vyhrát Worlds. Vedení se rozhodlo udržet světovou megastar Fakera a okolo něj postavit co nejsilnější tým. Hlavními posilami jsou Khan z Kingzone DragonX a Teddy z Jin Air Green Wings. Přichází ale další tři hráči se zkušenostmi z profesionálního League of Legends. Zatím, v této off-season, tedy SK Telecom neangažovalo žádného nováčka.

SK Telecom T1

Aktuální složení SK Telecom T1:

 Jižní Korea Kim 'Khan' Dong-ha – Top Laner
 Jižní Korea Kim 'Crazy' Jae-hee – Top Laner
 Jižní Korea Kang 'Haru' Min-seung – Jungler
 Jižní Korea Kim 'Clid' Tae-min – Jungler
 Jižní Korea Lee 'Faker' Sang-hyeok – Mid Laner
 Jižní Korea Han 'Leo' Gyeo-re – Bot Laner
 Jižní Korea Park 'Teddy' Jin-seong – Bot Laner
 Jižní Korea Lee 'Effort' Sang-ho – Support

SK Telecom údajně začalo vytvářet plán pro off-season velmi brzy a proto není divu, že hráči, kteří přichází, se vesměs neúčastnili letošních Worlds. Jedinou výjimkou je Haru, někdejší jungler Samsung Galaxy a Gen.G Esports, který byl součástí vítězného týmu Worlds 2017. Velká hvězda přichází na toplane v Khanovi, který je právem řazen mezi světovou špičku a v minulosti vynikal zejména se svými carry šampiony, jako Jayce, Fiora či Riven. V posledních dvou letech dominoval v LCK v týmu Longzhu, který se později proměnil v Kingzone DragonX. 

Zbytek sestavy může být pro širokou veřejnost trochu neznámý, ale světoví analytici se shodnou, že toto zdání klame. Teddy se totiž v podstatě proslavil tím, že podával úžasné výkony v podprůměrných korejských týmech. Po profesionálním debutu v Ever8 se dva roky trápil s Jin Air Green Wings, které v podstatě sám udržoval v LCK. SKT je pro něj první špičkovou destinací, ale zároveň velkým testem. Z pohledu českého fanouška bychom jeho aktuální stav přirovnali k Freezovu statutu, když přišel do H2K. Pokud ho nepřemůžou zranění, jako zmíněného českého marksmana, měl by být velmi cenným hráčem, který v týmu plnohodnotně nahradí odcházejícího Banga.

SKT Khan

Jestli bude pozici supporta nadále plnit Effort, který se v sestavě objevil už vloni a nevedl si vůbec špatně, to je zatím neznámé. Na tuto pozici stále SKT hledá podobně jako na mid druhého hráče a záležet bude na tom, o koho půjde, aby Effort neskončil podobně jako Leo jako náhradník. Pokud se chce ale chce udržet v základní sestavě a SK Telecom T1 být znovu nejlepší týmem na světě, bude muset Effort své výkony hodně pozvednout.

Nováčkem v týmu je i jungler Clid, který je sice původem Korejec, ale doposud si zahrál pouze v čínské LPL. V loňském roce byl jedním z tahounů JD Gaming, což byl jeden z nejsilnějších týmů v LPL a pro mnohé bylo velké překvapení, že se tento tým nedostal na Worlds na úkor Edward Gaming. Posledním nováčkem je toplaner Crazy, který v osmé sezóně oblékal dres bbq Olivers. Nijak veřejnost neoslnil, ale v SKT bude plnit spíše roli náhradníka a většinu herního času dostane jeho nový spoluhráč Khan.

Štítky: SK Telecom T1, LCK, Faker