Přejít k hlavnímu obsahu

Skandál: Akcionář Echo Fox vyhrožoval Ricku Foxovi a jeho rodině

11. 5. 2019 | 00:27 Všechny hry
Na esport scéně se klube další velký skandál. Objevily se totiž emaily, ve kterých jeden z akcionářů Echo Fox, Amit Raizada, vyhrožuje rodině Ricka Foxe, který tým v roce 2015 založil.
Rick Fox Echo Fox
Rick Fox Echo Fox

Ke konci dubna odhalil bývalý hráč Lakers své úmysly opustit herní organizaci Echo Fox, kterou v roce 2015 sám založil. Jak se už tehdy vědelo, jeden z akcionářů této organizace, Amit Raizada, připustil, že několikrát zaslal manažerovi Echo Fox, Jace Hallovi, několik zpráv s rasistickým motivem. Raizada se sice přiznal k rasové diskriminaci Halla, ale vyhrožování Ricku Foxovi a jeho rodině jednoznačně zapřel.

Od anonymního zdroje se ale Richardu Lewisovi a serveru dexerto.com podařilo získat emaily z ledna letošního roku, které dokazují, že k vyhrožování opravdu došlo. Rick Fox v mailech zmiňoval, že by chtěl opustit značku Echo Fox a spolupracovat s Jacem Hallem na jiných projektech. K tomu měl akcionář Raizada značné námitky které nepřijatelným způsobem ventiloval svými emaily.

Rick Fox výhružky

Konec posledního emailu Amita Raizady ve vláknu:

„ŽÁDNÁ DOHODA [nebude] A JESTLI RICK NESPLNÍ SVÉ POVINNOSTI, OSOBNĚ S NÍM A JEHO RODINOU BUDU VYJ*BÁVAT DO KONCE MÉHO ŽIVOTA, JAKKOLIV.”

Akcionář Raizada se k situaci zatím nevyjádřil, ale jeho PR tým okamžitě začal hasit, co se dá. Po jeho přiznání k rasistickému obtěžování Jace Halla, vyšlo na mnoha různých webech několik tiskových správ, které vychvalují Raizadův business. Tímto krokem se jeho PR tým očividně snaží pozměnit výsledky webových vyhledavačů, aby nedávný incident okolo Echo Fox snadno zanikl v pozadí.

Do věci se vložila i společnost Riot Games, která pořádá nejvyšší severoamerickou ligu v League of Legends, LCS. Formou tweetu na profilu lolesports Riot konstatoval, že bude celý incident vyšetřovat kvůli porušením partnerské smlouvy s ligou a jejích pravidel.

Zdroj: dexerto.com
Štítky: Echo Fox, Riot Games