Přejít k hlavnímu obsahu

Slavný fotbalista z Liverpoolu uhrál 30 výher v řadě a na moment byl světovou jedničkou

7. 2. 2021 | 19:03 EA SPORTS FC 24
Diogo Jota je známý portugalský fotbalista, který od letošní sezóny kope za Liverpool FC. Jeho druhou vášní jsou ale hry, což opakovaně dokazuje v nejnovějších ročnících fotbalového simulátoru FIFA. Svůj další virtuální úspěch zaznamenal 24letý fotbalista nyní v době, kdy je zraněný.
Diogo Jota
Diogo Jota

O Diogu Jotovi jsme poprvé psali loni v dubnu, když se stal FIFA králem fotbalistů v rámci ePremier League a následně ve víkendové lize nepoznal přemožitele a ve světovém žebříčku za daný víkend byl na 61. místě. Svoji zálibu ve hraní FIFY mu nepřekazil ani přestup do Liverpoolu, kde si při zranění může opět zahrát naplno.

Diogo Jota se jako každý FIFA hráč věnuje režimu Ultimate Team, u kterého nemůže chybět zapojení do víkendových lig. O tomto víkendu si portugalských fotbalista řekl, že si zahraje a bude hrát do té doby, dokud neprohraje. Jeho plán se trošku zvrtl, protože jej zřejmě ani nenapadlo, že se mu znova podaří pokořit milník 30-0. Jelikož všech třicet zápasů odehrál hned na začátku víkendu, tak byl na moment dokonce světovou jedničkou. Neskutečný úspěch pro někoho, kdo se věnuje hraní čistě na relaxaci, podobně jako Patrik Schick a Jakub Jankto z české reprezentace. Jota aktuálně laboruje s kolenem, takže každá radost mu jistě pomůže v rekonvalescenci. Současně by ale svojí víkendovku Portugalec jistě vyměnil za výhru Reds v nedělním zápase proti Citizens.

Profesionálním fotbalistům ve hře navíc pomáhá jeden prvek, který jim může závidět každý profesionální i amatérský hráč. Fotbalisté totiž mají na svých účtech vlastní speciální karty, Diogo Jota tak může využívat sebe samého se šesti statistikami na hodnotě 99. Ani tohle ale nijak nesnižuje jeho um a statut neporazitelnosti.

Na kompletní sestavu ostříleného fotbalisty se můžete podívat sami, a třeba se inspirovat:

Diogo Jota
Štítky: Diogo Jota
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.