Přejít k hlavnímu obsahu

Sledujte nový Minecraft RTX dnes večer u Pedra nebo Portyho

17. 4. 2020 | 13:20 Všechny hry
Minecraft tisíckrát jinak! Tuto legendární hru můžou měnit nejen různé módy nebo texture packy, lze ji také celou vydat v nové verzi. Minecraft RTX oficiálně vyšel ven dnes v OPEN betě. Jak vypadá? To můžete zjistit dnes večer u Pedra a Portyho!
Minecraft RTX
Minecraft RTX

Minecraft, to je kostičkovaný svět, ve kterém můžete dát volnou ruku své kreativitě. Možností, jak si ho užít, je ale o dost více. I klasický Creative a Survival lze jednoduše oživit texture packy nebo různými módy a ve hře jsou navíc samozřejmě také dostupné minihry. Nyní je ale konečně k dispozici naprosto nová verze Minecraftu, která celou hru posouvá o několik úrovní nahoru. Řeč je o Minecraft RTX.

Minecraft

O co jde? V principu je to stále to samé, kostičky, vaše postavička a nekonečně možností jak se zabavit. Tato speciální verze ale, jak je z názvu evidentní, využívá vymožeností technologie RTX a nabízí tak naprosto neskutečný grafický upgrade. Ten umožňuje ray tracing, který i normálně nabízí solidní grafický posun, u Minecraftu ale opravdu vyrábí něco na prvního pohled naprosto odlišného od klasické verze, o čemž se dnes večer přesvědčí i YouTubeři Pedro a Porty, kteří budou od osmi Minecraft RTX živě zkoušet na streamu.

U her s jednodušší grafikou si zkrátka lze s ray tracingem více vyhrát a co se týče Minecraftu, vývojáři této možnosti využili na sto procent. Grafický posun je opravdu šílený, což koneckonců můžete posoudit sami. Oplýváte-li totiž nějakou RTX grafickou kartou, hru si můžete už nyní vyzkoušet v nově zpřístupněné betě. Pokud pak takové štěstí nemáte, je tu pro vás zase možnost sledovat ve hře známé YouTubery, jako třeba právě Portyho nebo Pedra.

Štítky: nVidia, Minecraft RTX
miluju videohry a hlavně ligu legend