Přejít k hlavnímu obsahu

Slibní hráči, Phox a W3ak, byli zabanováni Vanguardem za cheating

24. 7. 2020 | 18:15 VALORANT
Dva američtí a úspěšní amatérští hráči, Phox a W3eak, byli zabanováni Vanguardem, anti-cheatem pro hru Valorant. Člénové jednoho z nejúspěšnějších amerických amatérských týmů, Echo 8, tak místo nadějné budoucnosti čelí zákazu kompetitivního hraní.
Phox W3eak ban
Phox W3eak ban

Vanguard, anti-cheat Valorantu pod záštitou Riot Games, si vzal na mušku dva amatérské hráče, kterými jsou Phox a W3ak, což jim na neurčito brání zúčastnit se kompetitivního dění kolem hry. Phox krátce poté oznámil, že si od profesionálního hraní dává přestávku, což odůvodnil osobními problémy, které jsou zásadně v rozporu s jeho odhodláním ke hře a nadšením z této střílečky. Na jeho status mu kousavě odpověděl jeden z anti-cheat vývojářů, že jestli se plánuje vrátit, tak ať to je tentokrát bez cheatování.

Když tedy vyšlo na povrch, že Phox si od hry nedává dobrovolnou přestávku, ale jednoduše ji hrát nemůže, rozhodl se vyjít ven s dalším oznámením. Na svém Twitlongeru tak potvrdil, že byl permanentě zabanován kvůli cheatingu ve Valorantu a snažil se následně vysvětlit svou motivaci k tomuto přestupku, kde zmiňuje extrémní problémy s duševním zdravím.

Phoxův spoluhráč W3ak, který čelil stejnému trestu, také na Twitteru potvrdil, že spolu s Phoxem cheatovali, aniž by to jejich spoluhráči tušili. Poté, co dostal od svého kolegy zprávu, že byl zabanován, sám si šel zkontrolovat účet a zjistil, že byl i on zabanován. Phox a W3ak spolu hráli v jednom z nejlepších amatérských týmů v Severní Americe, Echo 8, a zrovna se připravovali na nadcházející turnaj PAX Arena s odměnou 25 000 dolarů.

Zrovna minulý týden si Phox zahrál v barvách Echo 8 v úžasném vítězství proti špičkovému týmu Immortals v charitativním turnaji EsportsDoug x eUnited. Přestože tým skončil v top dvojce, samotný Phox dosáhl na 1.45 kill-death ratio a průměrné bojové skóre 286. Echo 8 se tedy bude muset zúčastnit nadcházejícího PAX Arena Invitationalu bez těchto dvou hráčů a zkusit své štěstí s někým jiným.

Štítky: Phox, W3ak, Echo 8