Přejít k hlavnímu obsahu

Slovák Skiter postupuje na Hainan Master Spring Invitational o 300 tisíc euro, Češi bohužel finále nezvládli

21. 1. 2020 | 00:46 Dota 2
Hainan Master Spring Invitational v březnu přivítá dvanáct týmů ze všech koutů světa, mezi kterými samozřejmě nebudou chybět ani zástupci Evropy. Kromě řady pozvaných a dosud neoznámených celků ale v těchto dnech probíhá kvalifikace, kde se našincům nedaří vůbec špatně.
Hainan Master Spring Invitational
Hainan Master Spring Invitational

Evropská kvalifikace na Hainan Master Spring Invitational bez nějaké skupinové fáze skočila v osmi týmech rovnou do play-off. To se hraje klasickým formátem Double Elimination, v jehož horní části dominoval tým Chicken Fighters s českým duem Supream, SabeRLight. Kuřecí bojovníci si ve finále WB poradili s Aggresive Mode 2:1, kde pro změnu hraje nejznámější slovenský hráč Skiter. No a toho pro změnu po pádu do LB čeká v jeho finále souboj s Vikin.gg, kde působí další český hráč BOOM. Každý z nejlepších tří týmů teda má českého nebo slovenského zástupce, čímž je jisté, že se v březnu minimálně jeden z nich do Číny podívá.

Evropské boje vyvrcholí v pondělí 20. ledna, kdy se nejprve BOOM postaví Skiterovi ve finále LB od 14:00 a na vítěze tohoto duelu budou čekat Supream a SabeRLight v závěrečném grandfinále o jediný postupový slot od 17:00. Oba zápasy se hrají formátem BO3 a sledovat je budete moci na oficiálním kanále turnaje.

UPDATE #1: Agressive Mode poráží Vikin.gg jasně 2:0 a v grandfinále vyzvou Chicken Fighters.

UPDATE #2: Skiterova parta zvládla oplatit Supreamovi se Saberem porážku z WB a postupuje do Číny.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.