Přejít k hlavnímu obsahu

Slovensko bude mít poprvé v historii zastoupení v F1 Esports, Filipa Prešnajdera si vybralo Ferrari

30. 8. 2020 | 11:07 Virtuální závody
Slovenští fanoušci virtuálních závodů se mohou radovat! Do elitního virtuálního šampionátu F1 Esports, který je oficiálním doprovodným šampionátem královny motorsportu, se poprvé podívá slovenský jezdec. Je jím Filip Prešnajder, kterého si do svých řad vybralo Ferrari.
Filip Prešnajder
Filip Prešnajder

Letošní ročník šampionátu F1 Esports započal tento víkend, kdy byl na programu vstupní pro draft. V něm si jednotlivé týmy ze šampionátu F1 mohly z výběru 45 závodníků zvolit do svých řad až dva zástupce. A právě jedním z 11 šťastlivců, na které týmy ukázaly, je také Filip Prešnajder, slovenský jezdec, který se posadí do virtuální sedačky slavného týmu Ferrari.

Ten si své místo v šampionátu vybojoval hlavně díky skvělým výkonům v loňském ročníku Challengers Series, které slouží jako taková druhá liga pro elitní sérii. Vyhrál hned 4 závody a stal se vítězem celé série na PC. I díky tomu patřil v draftu mezi favority a není tak divu, že Ferrari sáhlo právě po něm.

Své pocity prozradil Filip pro server GPF1.cz.

Je to doslova splněný dětský sen. Už od mala jsem doufal, že se dostanu do týmu formule 1. Minulý rok, když jsem to zkusil poprvé v draftu, tak to nevyšlo. Místo toho, abych to zabalil, tak jsem udělal přesný opak a začal jsem více trénovat a pracovat na sobě. Věděl jsem, že po kvalifikacích na letošní draft jsou moje šance daleko vyšší. Mnoho týmů projevilo zájem, ale nikdy bych nečekal, že první sezonu budu startovat právě za Ferrari. Jsem velmi šťastný, že jsem první Slovák, který dostal tuto možnost jezdit mezi těmi nejlepšími z nejlepších v F1 Esports. Z této příležitosti chci vytěžit co nejvíce

Jeho týmovými parťáky pro letošní sezónu budou italští jezdci David Tonizza a Enzo Bonito. První jmenovaný je úřadujícím šampionem F1 Esports a mezi favority bude patřit i letošní sezónu.

Také Enzo Bonito patří mezi známé jména virtuálního závodění. Nejvíce se však proslavil svým nevídaným úspěchem na reálné závodní dráze. Na závodě Race of Champions 2019, kde se tradičně setkávají ty největší jména ze světa motorsportu, dokázal jako zástupce esport závodníků porazit šampiona Formule E a vítěze slavného závodu Indy 500.

V minulosti se v šampionátu F1 Esports představili také dva čeští závodníci, za tým HAAS startovali Michal Šmídl a Martin Štefanko. Právě druhý jmenovaný je v současné době členem stáje Williams Esports, která jej však do F1 Esports pro letošní rok nenominovala. O vstup do série se však dál bude snažit.

Celý šampionát se pojede od října do prosince, kdy na jezdce bude během čtyř závodních víkendů čekat 12 závodů.

Zdroj: GPF1.cz
Štítky: F1 Esports
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.