Přejít k hlavnímu obsahu

Sága je u konce, STYKO opravdu míří do GODSENT

14. 11. 2019 | 20:50 Counter-Strike 2
Jako rána z čistého nebe přišla ve středu odpoledne zpráva o propuštění CS:GO sekce SMASH Esports, jejíž barvy hájil poslední dva měsíce také slovenský hráč STYKO. Dle vyjádření organizace je zřejmě, že si jednak světová #32 našla nové působiště, a na druhou stranu již mají připravenu náhradu do vlastních řad.
GODSENT
GODSENT

UPDATE (čtvrtek 20:40): Hotovo, podepsáno. Veškeré spekulace se od začátku zakládaly na pravdě a tým v čele s kRYSTALem a Maikelelem bude od dnešního dne reprezentovat švédskou organizaci GODSENT, která po fúzi s The Final Tribe funguje pod zcela novým vedením. Celý CS:GO tým už je připraven v Kyjevě, kde na něj od pátku čeká LAN finále druhé sezóny Forge of Masters o 100 tisíc dolarů. V rozhovoru pro yle.fi se navíc vyjádřil zehN, že vedení SMASH se bez prodiskutování s týmem snažilo během tříměsíční lhůty vyměnit tři hráče sestavy. Proto raději padla volba na GODSENT, s nimiž již spolupracovali v rámci bootcampu před posledním Minorem.

UPDATE (středa 16:00): Slovenský hráč na svém Twitteru osvětlil, jak přesně to s koncem ve SMASH tedy je. Informace o tříměsíčním zkouškovém období se tedy zakládaly na pravdě, stejně jako ty, že členové týmu opravdu nepobírali plat. Šlo tedy o to, ukázat loajálnost organizaci, která je ve světě esportu zcela nová. Hráči se však s vedením neshodovali v tom, jak by měl tým fungovat, a proto se nyní obě strany rozcházejí. Tento tweet navíc STYKO vložil z Malmö, mohlo by tedy jít opravdu o přestup do GODSENT? Nebo kam jinam?

UPDATE (středa 14:00): Dle informací ze zahraničí tým údajně nepobíral žádný plat a byl tedy teprve ve fázi trialu. Během něj se ale snažilo vedení organizace o výměny hráčů, dá se tedy spekulovat, jaká byla mezi týmem a vedením aktuální nálada. Favoritem na podepsání STYKA a spol. by měli být GODSENT.


Tým okolo STYKA se složil jako NoChance a pod tímto názvem se zúčastnil i posledního EU Minoru. Krátce na to se však po podpisu posledního hráče dotáhl přestup pod organizaci také oficiálně. SMASH Esports je subjektem vlastněným DJskou dvojicí Dimitri Vegas & Like Mike a právě NoChance byli první jejich sekcí.

V barvách SMASH dokázali vyhrát turnaj LOOT.BET, v kvalifikaci na takový EPICENTER byli dva krůčky od postupu do Moskvy. Výkony týmu měly postupnou vzrůstající tendenci, potenciální vyhazov by tak byl opravdovým překvapením. Ještě včera se tým představil v kvalifikaci na Qi Banja Luka s tagem SMASH. Nyní se ale dozvídáme, že to bylo úplně naposledy. Pětice do něj nastoupila v kompletním složení, takže se dá očekávat, že sice už nebude pokračovat v této organizaci, ale své složení by si udržet měla i nadále.

Zatímco si SMASH Esports zřejmě již našli náhradu, kterou chystají v nejbližších dnech oznámit, tak podle dalších nápověd to vypadá, že všechno tohle nezavání obyčejným vyhazovem, případně výměnou za lepší sestavu. Podle reakcí na sociálních sítích přímo od SMASH nemusíme mít o STYKA a spol. obavy. Je tedy zcela zřejmé, že chystají v blízké době velké oznámení o přesunu jinam. Kam to ale bude? Že by třeba OG? Skutečnost bychom se mohli dozvědět už za pár dní, kdy se uskuteční LAN finále WePlay! Forge of Masters.

Sestava nového týmu reprezentující GODSENT:

 Slovensko Martin 'STYKO' Styk
 Německo Kevin 'kRYSTAL' Amend
 Švédsko Mikail 'Maikelele' Bill
 Finsko Jesse 'zehN' Linjala
 Srbsko Pavle 'Maden' Bošković

 Švédsko Jonatan 'Devilwalk' Lundberg – trenér

Štítky: Smash Esports, styko
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.