Přejít k hlavnímu obsahu

Soldier 76 homosexuálem? Je však nutné na podobné skutečnosti nadále upozorňovat?

10. 1. 2019 | 07:00 Overwatch
Mnohá herní studia se v dnešní době potýkají s kontroverzí běžného života. Příkladem můžeme uvést poslední počin Amanita Design, kteří byli nuceni svou postavičku Chuchel obarvit z černé na oranžovou a to pouze kvůli rasovému podtextu. Osobně si myslím, že je v pořádku na podobných věcech trvat, ale jak je známo, jakýkoliv extrém ve společnosti je špatný a zrovna u změny hry Chuchel jsem v tom mírný extrém viděl.
Soldier 76
Soldier 76

Pokud se podíváme zpět na Overwatch, i tato hra měla v minulosti své kontroverze a asi tu nejznámější najdeme u ženské postavy Tracer. Týkala samotné vítězné pózy této hrdinky, u které bylo až moc pozornosti spjato s jejím pozadím.  Blizzard tuto pózu následně změnil a omluvil se, celé téma pak bylo o to citlivější hlavně proto, protože dle komiksu Reflections má být Tracer lesba a tak se na internetu strhla obrovská hádka. LGBT prezentace ve hrách je totiž samozřejmě pro mnohé lidi velice důležitá, což je pochopitelné, nicméně záleží zase na názoru každého z nás, kde je ta hranice a kdo by ji měl nastavovat. Zajímavostí dále například je, že výše zmíněný komiks Reflections byl zakázán v Rusku, jelikož zde šel přímo proti vládní anti-gay politice. Pokud existuje tedy nějaká hranice, v tomto případě byla na míle přesažena.

Tracer

O to víc je ale škoda, jakým způsobem mírná zmínka o postavě Soldier 76 a jeho náklonnosti k mužům zastřela skvělý příběh sniperky Any. John “Jack” Morrison (původní jméno tohoto hrdiny) je v tomto příběhu zmíněn ve spojitosti s jeho bývalým přítelem Vincentem, se kterým se musel rozejít kvůli krizi Omnic a samotné organizaci Overwatch. Příběh zajímavé postavy Any byl tak na sociálních sítích zastřen samotným odhalením tohoto mužského hrdiny a vyvolal díky tomu další silnou kontroverzi. 

Samozřejmě, tím nechci vůbec říci, že by se nejednalo o zajímavou informaci, která dále rozšiřuje OW universum, ale spíš bych se rád zamyslel nad tím, zda i po těch letech si gamingová scéna jednoduše nemůže zvyknout nato, že sem tam bude nějaká postava LGBT, sem tam bude jiná černoch, hispánec, křesťan nebo třeba muslim. Extrémy jsou v tomto kontextu špatné na obou stranách, nechme proto klubko prachu Chuchel takové, jaké je, protože prach jednoduše takový je a nenadávejme někomu za to, že je pro něho důležitá LGBT postava v jeho oblíbené hře, nedělejme však z těchto věcí vědu. Buďme prostě ohleduplní ke svému okolí a zaměřujme se na kvalitu hry a ne kvalitu kontroverzí, díky.

Zdroj: esports.com
Štítky: Overwatch