Přejít k hlavnímu obsahu

Spadla klec: Dvanáct hráčů i se dvěma bývalými eSubáky bylo zabanováno na 2 až 3 roky

7. 1. 2019 | 21:07 PUBG: Battlegrounds
Vyšetřování je u konce, evropská scéna zná tresty pro deset podvodníků. Bohužel, mezi tímto výběrem nechybí ani dva čeští hráči, kteří se koncem loňského roku snažili prorazit v profesionální sféře a uchýlili se ke kroku, kvůli kterému je již na serveru zřejmě nikdy neuvidíme.
PUBG Esports
PUBG Esports

Dne 19. prosince proběhla velká vlna herních banů, která zničehonic zasáhla i profesionální a poloprofesionální hráče. Několik týdnů se čekalo na verdikt a dnes se vše vyjasnilo. Největší rybou v síti se stal TEXQS, hráč jednoho z nejlepších evropských týmů Pittsburgh Knights, kterému byla okamžitě pozastavena činnost, načež nyní následuje dvouletý trest z kompetitivní PUBG scény. Rozloučit se tak může s PUBG Europe League, ze které však nebude vyřazen jeho tým, který do soutěže obdržel pozvánku. Podobně dopadl také S1D z Red Diamonds, jehož tým úspěšně prošel kvalifikací, ale není žádný důkaz, že by o jeho podvádění někdo z týmu věděl. Tohle duo stejně jako Avalon a Smitty má potvrzen cheating na public hrách, za což se mohou těšit právě zmíněnému dvouletému banu.

Z řad týmů se největším provinilcem stal Sans domicile fixe, odkud byl Sezk0vi potvrzen cheating v kompetitivním prostředí a ban si vysloužili také THZ a Fr_Steph, kteří o celé situaci věděli. Mezi týmy s více zabanovanými hráči se bohužel řadí i česká eSuba, dnes už tedy její bývalá sekce, kde jsou hráči stále pod platnou smlouvou. O Danielu 'zuppaa' Seckém a jeho VAC BANu se vědělo, kvůli čemuž byl z rozpadajícího se týmu okamžitě propuštěn, na seznamu podvodníku se však dnes překvapivě objevil i Tomáš 'swalker' Marek. U obou stejně jako u všech dalších a dosud nezmíněných (Papaya, Cabecao, Houlow) bylo navíc prošetřeno, že podvodná činnost v kompetitivním prostředí neproběhla skrze hacknutí či zapůjčení účtu. Všichni zde zmínění hráči si tak vysloužili tříletý trest.

Celá situace je důležitým znamením, že PUBG Corp. nebere cheating na lehkou váhu a díky bohu dokázal zakročit před startem dosud největší ligy s prize poolem milionu dolarů. Nám nezbývá než doufat, že tahle kauza v očích veřejnosti PlayerUnknown's Battlegrounds nepohřbí, ačkoliv řada organizací se s množícími se potížemi zřekla podpory svých PUBG týmů, a můžeme se těšit na světlejší zítřky v čele s brzy startující PUBG Europe League.

Kompletní informace k této vlně banů naleznete v oficiálním prohlášení zde.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.