Přejít k hlavnímu obsahu

Easter Friendly Cup: Sparta si po těsné bitvě odnáší stříbro

16. 4. 2020 | 22:47 EA SPORTS FC 24
Dánský fotbalový klub Brøndby IF a jeho esportová divize pořádají v době fotbalové odmlky mezinárodní turnaje FIFA hráčů a druhý Easter Cup bude mít i české zastoupení. Na Velikonoční pondělí vstoupí do akce AC Sparta Praha.
Easter Friendly Cup #2
Easter Friendly Cup #2

První Easter Cup před týdnem přivítal týmy z Dánska, Nizozemska a Itálie. Ve finále dokázal zvítězit pořádající tým Brøndby IF, který udolal fialky z Fiorentiny. Druhé pokračování je na programu 13. a 14. dubna a kodaňský organizátor si přizval tři jiné konkurenty. Kromě pražské Sparty se představí také italská Parma Calcio a turecký Galatasaray Istanbul (to jsme zvědavi, komu turecký stoper Semih Kaya, hájící barvy fotbalové Sparty, bude držet palce). První den budou na programu vzájemné zápasy, které určí nasazení do úterního semifinále.

Veškeré dění Easter Friendly Cupu #2 bude přenášeno na oficiálním Twitch kanále Sparta eSports, hráčská nominace českého zástupce je ale zatím neznámá. Každý účastník musí využít minimálně dva hráče, ti se ale během turnaje mohou prostřídávat. Pražský celek aktuálně disponuje čtveřicí reprezentantů – Emerickson, JamesBony28, Caster a The Johny – tak jsme zvědavi, jestli se do akce zapojí všichni hráči, nebo nikoliv.

UPDATE #1: Harmonogram a výsledky skupinové fáze vypadají následovně:

  • 19:00: Emerickson + The Johny vs. Galatasaray Esports – 1:3
  • 20:00: Emerickson + JamesBony vs. Brøndby IF – 2:3
  • 21:00: The Johny + Caster vs. Parma Calcio 1913 – 3:6

UPDATE #2: Semifinále pro Spartu vyšlo lépe a nakonec končí druhá:

  • 1. semifinále: Sparta eSports vs. Parma Calcio 1913 – 4:2
  • 2. semifinále: Brøndby IF vs. Galatasaray Esports – 5:1
  • Finále: Sparta eSports vs. Brøndby IF4:5
Zdroj: sparta.cz
Štítky: Sparta esports
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.