Přejít k hlavnímu obsahu

Splyce v plné polní: Zažije Humanoid hvězdný debut v LEC?

6. 12. 2018 | 01:01 League of Legends
Splyce před nadcházející sezónou oficiálně potvrzuje svou sestavu. A co je pro nás hlavní? Poprvé v nejvyšší evropské lize uvidíme českého midaře Humanoida!
Splyce LEC 2019
Splyce LEC 2019

Splyce v evropské LEC dle prvnotních plánů ani vůbec neměli být, ale nakonec tuto značku v lize vídat přeci jen budeme. Nová sestava pro nadcházející sestavu navíc nevypadá vůbec špatně, protože má mix mladé krve a zkušených mazáků a zároveň nechybí kvalita na všech postech. Tím vůbec služebně nejstarším hráčem je samozřejmě nový toplaner Vizicsacsi, který má za sebou 3 roky v Unicorns of Love, rok v Schalke 04 a už před kvalifikací do LCS se pohyboval v předních challenger týmech. Ve Splyce ho čeká velká výzva, a to být plnohodnotným vůdcem.

Členové Splyce pro nadcházející sezónu:

 Maďarsko Tamás "Vizicsacsi" Kiss - Top
 Rumunsko Andrei "Xerxe" Dragomir - Jungle
 Česká republika Marek "Humanoid" Brázda - Mid
 Dánsko Kasper "Kobbe" Kobberup - AD Carry
 Norsko Tore "Norskeren" Eilertsen - Support

 Velká Británie Peter Dun - Hlavní trenér
 Velká Británie James "Mac" MacCormack - Asistent trenéra
 Francie Hadrien "Duke" Forestier - Strategický trenér
 Francie Fabien "GuySake" Ungerer - Analytik

Splyce Norskeren LEC

Jakou roli budou mít Humanoid a Norskeren?

Skvělým krokem byl dle prvních dojmů příchod Norskerena, který v první profesionální sezóně působil v dresu Roccat jako jeden z nejlepších evropských supportů roku 2018. Bohužel toho však v týmu spoustu neklapalo a Team ROCCAT se tak nikdy nevyrovnal evropské špičce. Oproti odcházejícímu kaSingovi přináší úplně jiný styl, protože je více agresivní, sedí mu více playmaking či tanky šampioni, ale zároveň nemá tolik zkušeností. Spolu s Kobbem by mohl vytvořit agresivní duo, kterému by se vzhledem k počtu nových  evropských botlinek, mohlo dařit.

Poslední změnou v sestavě je samozřejmě příchod českého mladíka Humanoida, který musel nahradit Nisqyho, odcházejícího do severoamerického celku Cloud9. V novém týmu by mu mohlo být dopřáno dost prostoru, jelikož právě Vizicsacsimu se často daří vytvářet obrovský tlak skrz svou toplane, čímž dával prostor svým spoluhráčům na zbytku mapy. Mírným otazníkem je v sestavě Xerxe, který v osmé sezóně podával dost kolísavé výkony. Ve Splyce se mu ale dařilo hodně hrát okolo jungle vize, díky čemuž by Humanoid mohl roztáhnout křídla a ukázat co v něm je. Čistě mechanicky rozhodně bude patřit mezi absolutní špičku, ale uvidíme, jak zvládne taktiku, hraní pod tlakem a silné konkurenty, jako jsou Caps, Nukeduck nebo Febiven. #OnTheHunt

Štítky: Splyce, LEC, EU LCS, Humanoid