Přejít k hlavnímu obsahu

Společnost Epic Games měla údajně za rok 2018 zisk 3 miliardy dolarů

31. 12. 2018 | 17:00 Fortnite
Popularitu Fortnite: Battle Royale nelze popřít, ale až nedávná zpráva pomohla dokázat, jak úspěšná hra vlastně byla z hlediska ziskovosti. Podle TechCrunche společnost Epic Games dosáhla v roce 2018 zisku 3 miliardy dolarů. Zpráva je o to pozoruhodnější, když uvážíte, že jejich hlavní hra Fornite: Battle Royale je vlastně free-to-play.
Fortnite
Fortnite

Většina peněz, které Epic podle neověřených práv vydělal, pochází z nákupů za použití Fortnite virtuální měny, takzvaných V-Bucks. Věci jako skiny, krumpáče a taneční emotes jsou denně k dispozici v herním Item Shopu za V-Bucks, které se musí pořídit za reálné peníze.   

Battle Pass, ten stojí 950 V-Bucks, je také možné pořídit každou sezónu. Dává hráčům možnost odemknout ještě více skinů a věcí pouhým hraním hry a získáváním levelů. Na druhou stranu Fortnite: Save the World zdarma není. Čtyři varianty tohoto co-op sandbox PVE kampaňového módu jsou k dispozici právě teď za 19,99 $, 29,99 $, 44,99 $ a 74,99 $.  

Všechny tyto různé faktory pravděpodobně přispěly k uvedenému finančnímu úspěchu Epicu za rok 2018. Zůstává jediná otázka: „Může Epic vydělat ještě víc než 3 miliardy dolarů v roce 2019?“. 

Článek vznikl ve spolupráci s esogames.cz.
 

Zdroj: DotEsports
Štítky: epic games