Přejít k hlavnímu obsahu

Spouštíme unikátní Zápasovník, jehož hlavním cílem je posunout a mapovat domácí scénu

23. 9. 2020 | 13:43 Všechny hry
Čas neuvěřitelně letí, vždyť před dvěma týdny to už byly dva roky, co jsme odhalili nový web. Ten si za tu dobu neustále prochází určitým vývojem, který sice letošní rok do určité míry zpomalil, ale i přesto se snažíme spoustu věcí neustále ladit. Vedle nich však chystáme i novinky, z nichž tu aktuálně největší máme v alfa verzi konečně hotovou. Přivítejte projekt s názvem Zápasovník!
Zápasovník
Zápasovník

Fanoušci CS:GO to moc dobře znají – cokoliv chtějí vědět o jakémkoliv týmu, hráči nebo turnaji, tak to vždy najdou na HLTV.org. Unikátní světový projekt však ostatní hry nemají a nejvíce by se dalo říci, že funkci HLTV supluje Liquipedia a podobné projekty. Na domácí scéně však nic podobného nenajdete a mnohdy fanoušci ani neví, koho můžou kdy a kde sledovat. My se snažíme pomocí novinkového servisu vše podstatné zachytit, ne vždy to však jde naplno. Právě proto jsme si vymysleli novou odnož našeho webu, u které věříme, že ji česko-slovenská esportová komunita ocení. Jde o matchticker ve stylu HLTV.org, který jsme se rozhodli pojmenovat Zápasovník. Jednoduchý, unikátní a snadno zapamatovatelný název bude skrývat databázi informací o týmech, hráčích a turnajích ne v jedné hře, ale v celé řadě! Pro spuštění jsme se rozhodli podpořit pětici CS:GO, League of Legends, PUBG, Hearthstone a Valorant. Nevylučujeme však, že v budoucnu se repertoár může rozšiřovat.

Hlavní zaměření týmového, hráčského a turnajového pokrytí Zápasovníku bude na domácí scénu, kde komplexní zmapování dlouhodobě chybí. My sami cítíme, že pro spoustu fanoušků je jednoduchý i detailní přehled zároveň důležitou součástí aktivního sledování dění. Se Zápasovníkem máme velké plány, ale pomoc růstu esportové komunity je číslem jedna. Vedle lokálních turnajů všeho druhu se stejně jako v novinkách hodláme zaměřit i na účinkování českých a slovenských legionářů v zahraničních turnajích, což bude druhou hlavní náplní. Třetí součástí budou samozřejmě ty největší turnaje, jako jsou světové šampionáty nebo Majory. Abychom však nezačínali na zelené louce, tak jsme se snažili ty nejzásadnější akce doplnit i zpětně, a to hlavně za roky 2020 a 2019. S našimi COOL ligami a MČR historií jsme šli pak až do roku 2018, takže většina zahraničních i domácích hráčů a týmů už v Zápasovníku má nejen profily, ale i odehrané zápasy, turnaje, a tím pádem svoje statistiky.

    Zápasovník

    Není tak na co čekat a tímto týdnem oficiálně spouštíme alfa verzi, ke které se dostanete třemi cestami:

    • Po celém webu se Zápasovník objevuje v horní liště menu
    • Na hlavní stránce najdete Zápasovník pod přehledem turnajů
    • Na podstránce každé hry Zápasovník filtruje vše pro daný titul
    Důvod zaměření na domácí scénu je ten, že podobná možnost dohledat si informace o zápasech, přestupech nebo statistikách na jednom místě v Česku ani Slovensku neexistuje a nám samotným v praxi chyběla. Inspirace v zahraničním HLTV.org zaměřeném na pokrytí CS:GO je zřejmá, ale my jsme chtěli jít ještě dále, a proto budeme pokrývat vždy větší množství stálých her či těch, co jsou zrovna v esportu trendy. Momentálně je Zápasovník připraven na FPS, MOBA, karetní i Battle Royale tituly,

    říká natěšeně Jakub Trulík, šéf online týmu PLAYzone, a následně doplňuje:

    Jsme rádi, že po dlouhých měsících příprav se nám s týmem podařilo spustit projekt, který jsme se rozhodli pojmenovat Zápasovník. Jde o zatím prvotní verzi, za kterou stojí stovky hodin usilovné práce programátorů, grafiků a hlavně týmu správců, ale myšlenka detailního pokrytí několika her s hlavním zaměřením na domácí scénu se nám líbí natolik, že už nyní nám v šuplíku leží desítky nápadů, jak bychom jej chtěli rozvíjet dále v budoucnu.
    Zápasovník

    A co bychom z celkové náplně dokázali vypíchnout? U hráčů nabízí Zápasovník jejich úspěchy, řadu číselných statistik a posledních odehraných zápasů, stejně jako přestupy. Právě přehled přestupů v rámci týmových profilů by se po čase mohl stát životně důležitou funkcí pro všechny, kteří nestudují aktuální dění každý jeden den. Hlavní stránka turnaje poskytuje všechny důležité informace v kostce, které můžete potřebovat před odehráním i po jeho konci, a každý zápas pak ukrývá výpis posledních odehraných zápasů, statistiku vzájemných duelů a samozřejmě i kanál, kde je vysílaný. Už žádné hledání daných streamů po celém Twitchi a dalších platformách!

    Pomoct s vývojem nám můžete i vy

      Za přípravou Zápasovníku jsme od prvotního nápadu ušli dlouhou cestu a celé léto jsme vše už jen víceméně ladili. Vzhledem k množství nových funkcí však lze očekávat takové spoustu drobných i větších chyb, na které bude připraven náš tým administrátorů, jenž bude zodpovídat za provoz v reálném čase. V jeho čele se nachází Vojtěch 'CARL00S' Švan, jehož v případě nesrovnalostí – ať už technických, nebo v řadách týmů a hráčů – můžete kontaktovat přímo na jeho profilu. Současně však prosíme o strpení, protože žádostí může být v první vlně opravdu hodně, takže své zprávy formulujte co nejsrozumitelněji, například co je špatně a jak to má být správně.

      Představa, co chystáme do budoucna

      • Napojení Zápasovníku na nabídky skutečných sázkových kanceláří
      • Sázky formou virtuálních kreditů s možnosti vyhrát hodnotné ceny
      • Velké profily organizací s přehledem všech podporovaných týmů
      • Přehled všech organizací, týmů a hráčů s možností vyhledávání
      • Rozšíření statistik a jejich automatizaci (například napojení na eBota)
      • Grafické i obsahové úpravy pro větší důraz na analytické informace
      • Zařazení a aktivní spravování databáze větší škály herních titulů
      • Ticketing systém pro reportování žádostí o úpravu či nahlášení chyby

      Po ukázce přehledu zápasu a turnaje, který je již dohraný, vám přinášíme i kompletní detail zápasu:

      Zápasovník
      Štítky: Zápasovník
      Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.