Přejít k hlavnímu obsahu

Springy mistrem Ostravy ve hře Hearthstone

7. 3. 2019 | 06:00 Hearthstone
Dne 1. března 2019 se v prostorách počítačové herny Black Lotus Gamers konal turnaj v rámci projektu OSTRAVA CHAMPIONSHIP ve hře Hearthstone. Přípravě jsme věnovali několik měsíců, a jak se ukázalo, bylo dobře, že jsme tuto hru zařadili do našeho programu. Samotného turnaje se totiž zúčastnilo 31 hráčů, kteří se k nám sjeli z celé České republiky i ze Slovenska.
Mistrovství Ostravy v počítačových hrách
Mistrovství Ostravy v počítačových hrách
Zdroj: Zdroj

Klání mělo velmi kvalitní obsazení. Mezi hráči byl i vítěz nedávného Dreamhacku v Leipzigu s přezdívkou „Pardub“, který skončil na čtvrtém místě. To však ale trošku předbíháme.

OSTRAVA CHAMPIONSHIP - Pohár

Turnaj probíhal SWISS systémem v základních pěti kolech s tím, že následovala TOP8 singl eliminací. Rozhodli jsme se již při vyhlášení tohoto turnaje, že uděláme typ turnaje BO3 Conquest – 2 picks – 1 ban. Na facebookové události to sice vedlo k malé diskusi, avšak domníváme se, že nakonec to přineslo ten efekt, kterého jsme chtěli dosáhnout – lidé se bavili a turnaj samotný netrval dlouhých dvanáct hodin.

Po základních pěti kolech se vykrystalizovala osmičlenná topka v podobě – „Matty“, „tommei“, „m1lan“, „Kobra“, „bajty“, „Springy“, „Jinaciidudlik“ a už výše zmíněný „Pardub“. Boje mezi hráči byly urputné a líté, ale i po prohraných zápasech jsme sami viděli radost hráčů, že si takový turnaj mohou zahrát a prožít. Ve finálových zápasech jsme shlédli několik missplayů, i přesto se domníváme, že měly jednotlivé zápasy nadstandardní kvalitu. Nechyběly také topdecky, to ale ke karetnímu hraní prostě patří a jsou jeho součástí.

OSTRAVA CHAMPIONSHIP - Medaile

V samotném turnaji nakonec zvítězil „Springy“, který si kromě poháru a medaile pro Mistra Ostravy odnesl také větší finanční částku a další reklamní předměty, jako byly například periferie či knihy. Na druhém místě se umístil „m1lan“. Umístění a hráče můžete najít ZDE. Po turnaji jsme od hráčů sbírali podněty, které nám příště pomohou vytvořit ještě lepší zážitek.

Musíme také smeknout před našimi komentátory – „Le Bankai“, a „Prayer“, ti vystupovali velmi profesionálně, a jejich komentování prostě mělo šmrnc, což dodávalo tu pomyslnou třešničku, jenž potřebujete na každý dort.

Nezapomeňme na partnery naší akce, protože bez nich by vlastně žádná série našeho projektu OSTRAVA CHAMPIONSHIP nebyla – ASUS, NatecGenesis, Intel, NVIDIA GeForce Česká Republika, Windows, X-diablo, FANTOM Print, Zábavní centrum Hornik, Realita Gaming Bar, Poháry-ADEK, Tiskárna Schenk sro, Herní svět x-play, x-gamer, Patriot, TP-Link, FakaHeda.eu, Fadee, GameBrand.cz a mnoho dalších. Je i jejich zásluha, že všichni odcházeli z akce spokojeni a už se těší na další klání, které je dopředu naplánováno již na srpen 2019.

OSTRAVA CHAMPIONSHIP - plátno
OSTRAVA CHAMPIONSHIP - Matty