Přejít k hlavnímu obsahu

StarCraft 2 bude na PLAYzone Challenge 2019

1. 5. 2019 | 18:03 StarCraft 2
Příznivci RTS se dočkali! Na PLAYzone Challenge 2019 v Brně si budete moct zahrát StarCraft 2. Tato kultovní strategie byla totiž zařazena mezi hlavní turnajové hry!
PZ+SC2
PZ+SC2

Co to pro nás Starcrafťáky znamená?  To, že najdeme na PLAYzone Challenge StarCraft 2 mezi hlavními turnaji znamená především to, že se bude jednat o turnaj dotovaný z celkového prizepoolu. Dále vyhrazenou SC2 / RTS sekci, kam si budete moci složit svá herní PC. Jedná se totiž o BYOC akci (nebo si můžete na celý víkend zaplatit místo s nachystaným herním PC).  Pojďme ale začít pěkně popořádku.

Na PLAYZONE CHALLENGE je potřeba se předem registrovat a zaplatit vstupné. Můžete tak učinit přímo na oficiálním webu zde. Jednoduše si vyberte balíček vstupu a následně si vyberte, kterého turnaje se chcete zúčastnit. Do 7. 5. navíc platí předprodejové ceny. Nezapomínejte na jednoduchou matematiku: ušetřené peníze na registraci = víc piv na večer.

Hrát se bude podle počtu registrovaných hráčů buď systémem dvojité eliminace, nebo systémem základních skupin, ze kterých hráči postoupí do finálového pavouka. Každý má tedy zajištěno několik možností si v hlavním turnaji zahrát a nikdo se nemusí obávat, že by se po jednom prohraném duelu s turnajem rozloučil. Naopak, i pro ty, kteří vypadnou, bude připraven další doprovodný program. Ať už se bude jednat o další StarCraft 2 záležitosti, nebo například doprovodné turnaje v Age of Empires 2, WarCraft 3 nebo StarCraft: Brood War. Samozřejmě není potřeba se držet oficiálního programu a hráči mohou hrát cokoli, co se jim bude chtít. 

PLAYzone Challenge 2019

PLAYZONE CHALLENGE přináší na českou scénu věc, která tu dlouho nebyla. Prázdné místo, které po sobě zanechal poslední Lancraft se nám vyplňuje a byla by obrovská škoda, kdyby na této BYOC akci nebyla zastoupena ta nejlepší RTS na světě.

Stream z akce s velkou pravděpodobností poskytne moje maličkost, ale to ještě předbíhám. Akce je daleko a zatím ani nevíme, kolik se nám přihlásí hráčů a jaký systém turnaje vůbec budeme hrát.  Není to však jen o turnaji. Lancraft byl vždy perfektní příležitost pro celou komunitu se setkat, poklábosit a samozřejmě si zahrát. Osobně doufám, že jej PLAZYONE CHALLENGE pro nás Starcrafťáky dokáže nahradit.

Budu se těšit od 21. do 23. 6. v Brně! 

PLAYzone Challenge 2019