Přejít k hlavnímu obsahu

Rychlý videorozhovor s gla1vem po semifinále: Proti Liquid i proti NRG to bylo tak 50 na 50

8. 9. 2019 | 16:13 Counter-Strike 2
Po semifinálovém zápasu se nám v Berlíně podařilo odchytit gla1ve, in-game leadera týmu Astralis, k rychlému rozhovoru. Dokáží Dánové v neděli večer navždy přepsat historii?
gla1ve
gla1ve

Očekával jsi takovýto vývoj ve vaší části pavouka?

Nevím, myslím si, že to byly opravdu šílené hry. Očekával jsem, že NRG porazí Na`Vi, ale my proti Liquid, tam to bylo tak 50 na 50, my proti NRG, pravděpodobně taky 50 na 50, takže vyrovnané hry. Ale jsem opravdu rád, že jsme ve finále.

Ovlivnila vás nějakým způsobem hráčská pauza? Ať už kladně, nebo záporně?

Jo, myslím, že pro nás bylo dobré mít hráčskou pauzu, nechat to usadit, když víme, že už nejsme světová jednička, a že až se vrátíme, musíme opravdu zabojovat abychom se zase stali jedničkami. Prostě jsme se dřeli a dělali všechno pro to, abychom se dostali zpět sem.

Co říkáš na atmosféru, fanoušky v aréně. Dokážeš to nějak vnímat, aspoň třeba při cestě do kabiny?

Jo, je to skvělý pocit, slyšet ten dav, máš pak husí kůži až na bradě, husí kůži na rukou... Je to šílený pocit a jsem opravdu šťastný, že tu s sebou máme takový dav, ukázalo se tu hodně dánských fanoušků a Astralis má taky obecně hodně mezinárodních fanoušků. Všichni jsou tak hluční a povzbudivě fandící, máme z toho opravdu radost. 

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.