Přejít k hlavnímu obsahu

Start LCS se blíží: Koho sledovat a na co se těšit

31. 5. 2019 | 23:33 League of Legends
Už během sobotní noci začíná letní split severoamerické nejvyšší ligy. Po MSI snad není pochyb, že právě tahle liga patří mezi nejlepší čtyřku a zájem o ní se tak ještě zvýší.
LCS 2019 Summer
LCS 2019 Summer

Team Liquid může mít zpočátku potíže

Tým, který se postaral o historický úspěch severoamerického regionu, by mohl mít dle mnohých analytiků i slov samotných členů menší problémy. Ty by měly být způsobeny krátkou pauzou mezi MSI a startem letního splitu. Sám Doublelift se nechal slyšet: „Ze začátku splitu můžeme mít menší výsledkové výpadky, protože jsou všechny týmy tři týdny před námi. My nemáme čas na odpočinek. Před novým splitem se ve scrimech vyvine nová meta, která se bude na pro scéně hrát třeba i půlku splitu a v té budou naši soupeři mnohem zběhlejší, než my. Možná bude trvat, než se dostaneme do tempa.”

TL Doublelift 2019 Summer

Jedním z favoritů bude v letním splitu určitě Team SoloMid, který na jaře skončil na druhém místě a jasně dal vědět, že rok neúspěchů už je za ním. Klíčové pro tým bude, jak dokáže využít své junglerské duo - Akaadiana s Grigem. Za slabinu byl u TSM často označován botlaner Zven, který v Americe zatím neukazoval takové výkony, jakými se prezentoval v Evropě. Právě letní split je pro tohoto Dána dost možná poslední šancí ukázat, že se organizaci nevyplatí místo jednoho z cizinců zaplnit někým jiným.

Hvězdná sestava 100 Thieves musí zabrat

Naprosto otřesný vstup do sezóny zažili ambiciózní 100 Thieves, kteří spoléhali na tahounské schopnosti Korejců Ssumdaye a Banga, ale na jaře skončili poslední. Pro letní split udělal tým dvě změny v sestavě - povýšil midaře Soligo do základní sestavy a přivedl německého veterána Amazinga, který nahradí AnDu v jungli. Je důvod se domnívat, že tyto změny nebudou mít žádný efekt a Soligo bude týmovou slabinou. Až čas ale ukáže, jestli Amazing dokáže vrátit 100 Thieves na vrchol, podobně jako to udělal s Schalke 04. Velký vliv na výkony bude mít i týmový lídr Aphromoo, který by měl v pozici supporta držet tým pospolu a dávat mu tvář.

100 Thieves Aphromoo

Zvládne Cloud9 konečně získat titul?

Cloud9 je každý rok jedním z nejsilějších týmů v lize, ale na mistrovský titul už čeká sakra dlouho. Naposledy to bylo v jarním splitu roku 2014, kdy vedle Sneakyho za C9 hráli také Hai, LemoNation nebo Meteos. Síla této organizace se ukázala vždy na světových šampionátech, kde tým dosahuje vždy lepších výsledků než týmy, které ho na domácí scéně porazily. I když tým nemá výraznou hvězdu, v podstatě nemá slabinu a dokáže zvítězit nad jakýmkoliv soupeřem. Opřít se tým může o výkony topaře Licorice a velká chvála míří i směrem k vousatému supportovi Zeyzalovi.

Fortuna LCS

Mají OpTic, Clutch a Echo Fox šanci na play-off?

Kvůli spekulacím a problémům, které oscilují okolo trojice OpTic, Clutch a Fox, se nabízí otázka, jak moc to zasáhne výkony těchto týmů na poli Vyvolávačova Žlebu. OpTic Gaming údajně míří pod Immortals a místo Clutch Gaming by měl odkoupit Team Dignitas. Komunikace obou týmů ohledně budoucnosti v LCS v podstatě neexistovala, jedním příkladem za všechny budiž (ne)oznámení Cody Suna, který nahradil Pigleta v Clutch. Echo Fox trápí vnitřní problémy v organizaci, které starosti o LCS tým přesunuly až na nějakou čtvrtou či pátou kolej. Třeba v academy týmu tedy není dostatek hráčů a museli za něj nastoupit Fenix a Apollo.

Štítky: lcs