Přejít k hlavnímu obsahu

Šťastného Valentýna, přinášíme vám přehled zajímavých párů z videoherního světa

14. 2. 2021 | 16:15 Všechny hry
Dnes slavíme svátek všech zamilovaných, pojďte se společně s PLAYzone podívat na přehled párů z videoher, a to jak těch, co jsou kanonické, tak těch, které jsou spíše dílem nadšených fanoušků.
Páry z herního světa
Páry z herního světa

Geralt a Yennefer 

Nemůžeme vynechat zaklínače a krásnou čarodějku s havraními vlasy a fialovýma očima. Naposledy se tito dva objevili ve hře Witcher 3. Se show od Netflixu se popularita tohoto univerza ještě více rozrostla, a tak stále více lidí může sledovat příběh těchto dvou. Pár není pouhým výplodem fanoušků, jde skutečně o kanon, Yennefer je nazývána láskou Geraltova života. Ačkoliv ve třetím díle hry můžete zařídit, aby Geralt skončil s Triss Merigold, fanoušci obecně upřednostňují spíše Yennefer. 

Geralt a Yennefer
Geralt a Yennefer
: CD Projekt

Jaina a Arthas

Jaina Proudmoore a Arthas, princ Lordaeronu a schopný paladin, začali jako přátelé, jejich přátelství ale brzy přerostlo v lásku. Bohužel tento pár nemá šťastný konec, než mohli ve své romanci pokračovat, došlo k invazi Pohromy. Jaina odmítla sledovat, jak Arthas masakruje lidi ve Stratholme, Arthas pak odešel do Northrendu, kde se ujal Frostmourne a stal se rytířem smrti pro krále Lichů, nakonec se stal také fyzickým tělem pro tuto zlou bytost. Je naznačeno, že když se později potkali znovu, Jaina ho stále milovala. V alternativní časové lince v románu Twilight Aspects je ukázána realita, kdy se Arthas nesta zkaženým a dvojice se vzala.   
 

Jaina a Arthas
Jaina a Arthas
: Tumblr.com - Kolanich

Widowmaker a Tracer

Widowmaker a Tracer neboli Widowtracer je dílem čistě fanoušků Overwatche. Fanoušci je začali párovat po jejich první interakci v prvním cinematic traileru. Ačkoliv mezi sebou tyto dvě postavy mají nepochybně chemii, bohužel se nejedná o kanon. Komiks „Reflections“ z roku 2016 ukazuje, že Tracer má přítelkyni, Emily. Fanoušci tohoto páru však neztrácejí naději. Jenom pro zajímavost, Tracer byla odhalena jako vůbec první LGBT+ charakter ve hře.   

Widowtracer
Widowtracer
: Tumblr.com - Senshi-9

Link a Zelda

V závislosti na tom, o jaké hře právě mluvíme, princezna Zelda a Link ukazují různé úrovně náklonosti, ať už se jedná o více romantickou Skyward Sword, nebo Ocarina of Time, kde jsou city mezi těmito dvěma postavami silně naznačeny. Uvidíme, s čím přijde Breath of the Wild II. Z toho důvodu nemůžeme říct, zda se jedná o kanon, nebo fanouškovskou práci, skutečně záleží právě na hře a časové lince. 

Breath of the Wild
Breath of the Wild
: Nintendo

Mario a Peach

A máme tu další ikonický herní pár. Mario se vydává na dobrodružství, aby vysvobodil princeznu už desetiletí. Dvojice se objevila napříč herními žánry, ať už šlo o RPG nebo třeba závodní hry. Dokonce společně vyrazili na exotickou dovolenou, kde princeznu samozřejmě unesli. Bohužel o jejich samotném vztahu toho moc známo není krom malých náznaků, jako když Peach upekla pro Maria dort. 

Mario a Peach
Mario a Peach
: Nintendo

Soldier: 76 a Reaper

Dalším oblíbeným párem nebo také „shipem“ je tzv. Reaper76, na Tumblru jde dokonce o druhý nejoblíbenější Overwatch ship vůbec. Ti dva mají i ve hře společnou minulost, stali se přáteli a přidali se společně k Overwatchi, nicméně poté, co byl Soldier: 76 povýšen na vůdce Overwatche, mezi nimi vznikla trhlina, jelikož Reaper byl při této příležitosti přehlédnut. Zbytek už je opět práce fanoušků, podle kterých se k sobě hodí na základě společné historie a jejich propojení. 

Reaper76
Reaper76
: Tumblr.com - TackyDonut

Nathan a Elena

Nathan Drake ze série The Uncharted je slavný lovec pokladů, který má hlavu plnou pirátských příběhů a legend z minulosti. K Eleně Fisher je přitahován od okamžiku, kdy se poprvé setkají, i když zpočátku ji chce pouze využít. Elenu zase přitahuje Nathanovo hrdinství, ačkoliv kvůli tomu, jak je jeho práce nebezpečná, je jejich vztah občas komplikovaný. Nakonec ale přece jenom najdou rovnováhu v touze po dobrodružství a žijí společně se dcerou Cassie a labradorem v domku na pláži. 

Nathan a Elena
Nathan a Elena
: Uncharted 4: A Thief's End/Naughty Dog

Xayah a Rakan

A na závěr tu máme něco málo z League of Legends, konkrétně duo Xayah a Rakan. Díky loru jde o jeden z mála potvrzených vztahů v League of Legends. Ať už hrajete za kteréhokoliv z nich, jejich linky vám neumožní ani na vteřinu zapomenout na to, co cítí k tomu druhému. Rakan nedokáže existovat bez toho, aby zmiňoval Xayah každých deset vteřin, zatímco Rakan vás informuje, že pokud její láska někdy zemře, nebude váhat a spálí svět na popel. Tento páreček má dokonce vlastní oficiální krátký teaser.   

To byl náš přehled zajímavých párů ze světa videoher, ať už kanonických, tak fanouškovských, doufáme, že se vám líbil a přejeme vám šťastného Valentýna! Objevil se zde váš oblíbený pár, nebo máte sami nějaký, na který nedáte dopustit?