Přejít k hlavnímu obsahu

Statistické preview: Cloud9 vs. Fnatic

25. 10. 2018 | 00:30 League of Legends
Worlds jsou v plném proudu a postupně nás čekají poslední tři bo5 série. V neděli se mezi sebou od 9:00 utkají týmy Cloud9 a Fnatic.
Výchozí obrázek
Cloud9 vs. Fnatic

Před začátkem Worlds byste byli považováni za šílence, pokud byste řekli, že v semifinále proti sobě uvidíme 2 LCS týmy. A přece jen tomu tak je - v nedělním semifinále proti sobě totiž nastoupí Cloud9 a Fnatic. Právě tým Cloud9 přitom byl na pokraji vyřazení už v play-in fázi, kdy málem padl proti Rusům z Gambit Esports. V hlavní fázi se mu ale vedlo výborně a podařilo se mu postoupit ze skupiny smrti přes Team Vitality a obhájce loňského titulu, Gen.G Esports. Ve čtvrtfinále si pak sestava C9 připsala další cenný skalp, když vyřadila poslední korejský celek v turnaji - Afreeca Freecs.

Jejich protivníci z Fnatic dělají svým fanouškům radost od samotného startu turnaje. Tým plný silných individualit se nezalekl velkých očekávání a dokázal vyhrát svou skupinu se skóre 6:1. Ve čtvrtfinále se hráčům Fnatic postavil čínský tým EDward Gaming, který je trochu potrápil. Oproti očekáváné kontrolované taktické hře jsme se dočkali spíše dravé řežby, kterou ale hráči v oranžových dresech úspěšně dovedli do vítězného konce. 

Sestavy

 USA + Kanada Cloud9 Evropa Fnatic
LicoricesOAZ, Bwipo
Svenskeren, BlaberBroxah
JensenCaps
SneakyRekkles
ZezalHylissang

Týmové statistiky

Cloud9 Worlds 2018
 USA + Kanada Cloud9vs. Evropa Fnatic
7 - 3Win rate9 - 2
32:58Průměrný čas hry30:24
+111Goldový rozdíl v 15. min.+264
3 - 71. věž8 - 3
1864Poškození za minutu1818
8 - 2First blood6 - 5
57,5 %Podíl sebraných draků58,9 %
50 %Podíl sebraných heraldů63,6 %
70,4 %Podíl sebraných baronů75,8 %

Oba týmy hrají rády hru v dost podobném rázu, ale i přesto se v herním projevu pár rozdílů najde. Mezitím co ve Fnatic se hra točí vždy oklo někoho jiného, u Cloud9 se často čeká na midaře Jensena, který následně dokáže ovlivnit průběh celé hry. Nemusí to být nutně on sám, kdo dělá rozhodující playe, ale často je u nich přítomen a je připraven reagovat. O tom svědčí i jeho obrovská účast u killů (76,4 %), kterou má ze semifinálových hráčů největší. U Fnatic má velký vliv na hru zejména jungler Broxah, který všechny ohromil zejména ve druhém kole skupinové fáze. Cloud9 se v early game soustředí více na killy, mezitím co Fnatic tolik neriskuje a spíše se snaží ukořistit první věž. V late game mají statistiky oba týmy podobné - jsou relativně agresivní a hodně tak bude záležet na týmových kompozicích.

Klíčový matchup: Svenskeren vs. Broxah

Svenskeren vs. Broxah
 Dánsko Svenskerenvs. Dánsko Broxah
+352Goldový rozdíl v 15. min.+425
4,2KDA9,9
362Poškození za minutu271
18,8 %Podíl týmového poškození14,9 %
2Solo kily3
68 %Účast u týmových killů73,9 %

Bitva dánských junglerů se v semifinále nečekala, ale nakonec to budou právě Svenskeren a Broxah, kteří budou nejspíš rozhodovat o tempu celého zápasu. I když je tu stále šance, že v některé hře nastoupí za severoamerický celek Blaber, nepředpokládáme to. Svenskeren totiž předvedl naprosto famózní výkon v semifinále proti Afreeca Freecs a dosáhl konečného KDA 19/4/18. Blaber navíc na Worlds odehrál pouze jeden zápas proti Gen.G Esports, který Cloud9 prohrál. Statistiky nám ukazují, že oba jungleři pro své týmy dělají hodně práce. Svenskeren se honosí zejména damage čísly a Broxah hvězdným KDA a účastí u killů. Jungler týmu Fnatic podává o něco stabilnější výkony, ale pokud bude hrát Svenskeren tak, jako proti Afreeca Freecs, může klidně Cloud9 vyhrát znovu celou sérii. Oba hráči v minulosti ukázali skvělé hry s Lee Sinem a bylo by skvělé vidět alespoň jednoho z nich právě s tímto pickem. Svenskeren si ho však na Worlds ještě nezahrál a Broxah ve čtvrtfinále před slepým mnichem upřednostnil běžnější pick Xin Zhaa.

Tip PLAYzone redakce: Cloud9 2:3 Fnatic

Štítky: Worlds