Přejít k hlavnímu obsahu

Statistické preview: Invictus Gaming vs. G2 Esports

23. 10. 2018 | 13:30 League of Legends
Letošní Worlds jsou zkrátka šílené a my už jistě víme, že Pickem jsou ztraceny. Pokud chcete poradit, na koho si vsadit, raději si hoďte kostkou.
Výchozí obrázek
G2 Esports vs. Invictus Gaming

Příběh G2 nekončí a Perkz a spol. vesele pokračují dál a dál. Skoro nikdo tomuto týmu nevěřil, že by mohl postoupit ze skupiny a když pak porazil největšího favorita turnaje, celý lolkařský svět se mohl zbláznit. Faktem však zůstává, že se to povedlo a Uzimu zbyly jen oči pro pláč. Od zápasu mezi Invictus Gaming a KT Rolster se čekalo mnoho a ze čtvrtfinálových duelů se právě v tomto čekala největší kvalita. Dočkali jsme se nakonec velmi vyrovnaného zápasu, který však překvapivě ovládl čínský celek Invictus Gaming. Mohlo to být navíc i 3:0, protože ve třetí hře zbylo v neuvěřitelném finiši nexusu KT jen něco okolo 200 HP. G2 a Invictus se v sobotu utkají v semifinálové bo5 sérii, která rozhodne o prvním finalistovi letošního světového šampionátu.

Sestavy

Invictus GamingG2 Esports
TheShy, DukeWunder, (Sacre)
NingJankos
RookiePerkz
JackeyLoveHjarnan
BaolanWadid

Týmové statistiky

G2 Esports Worlds 2018
 Čína Invictus Gamingvs. Evropa G2 Esports
8 - 4Win rate7 - 5
30:55Průměrný čas hry35:37
+1107Goldový rozdíl v 15. min.+72
6 - 61. věž6 - 6
1922Poškození za minutu1682
7 - 5First blood7 - 5
71,9 %Podíl sebraných draků47,9 %
54,5 %Podíl sebraných heraldů20 %
70 %Podíl sebraných baronů54,2 %

Na první pohled je zřejmé, že Invictus Gaming vyniká zejména v early game, o čemž svědčí vůbec největší goldový rozdíl v 15. minutě. Výrazný podíl má na tom zejména midlaner Rookie, který v patnácté minutě vede v průměru o impozantních 472 zlaťáků. Jak je vidět, IG ve hře mnohem více sází na agresivitu a proto vytváří o tolik více damage za minutu. Velmi důležité bude pro zápas i to, jací se budou objevovat draci, jelikož podle všeho právě IG jich budou brát naprostou většinu. G2 v early game nijak nevyniká a nebýt poslední hry proti RNG, měli by určitě negativní goldovou bilanci v 15. minutě. Pokud chtějí Evropané vyhrát i proti Invictus, budou muset znovu správně postavit svou split-push kompozici a využít svých silných solo lanerů. Své vyrovnané výkony musí prodloužit Hjarnan, který se proti Uzimu držel skvěle a za pět her zemřel celkově pouze třikrát. 

Klíčový matchup: Perkz vs. Rookie 

G2 Perkz vs. IG Rookie
 Chorvatsko Perkzvs. Jižní Korea Rookie
+266Goldový rozdíl v 15. min.+472
3,3KDA5,5
486Poškození za minutu494
28,7 %Podíl týmového poškození26,2 %
4Solo kily5
67,9 %Účast u týmových killů70,1 %

Důležitý bude pro sobotní zápas vývoj toplane a midlane. O něco větší zvědavost ve všech bude budit ale právě středová lajna, na které se utká Perkz a Rookie. V průběhu turnaje nám oba dva předvedli naprosto ohromující výkony a my doufáme, že se dalších playů dočkáme i v semifinále. Pokud se na tuto linku budou soustředit jungleři, bude záležet hodně na toplane, ale pokud dostanou Perkz s Rookiem volnost, mohli bychom se dočkat velké laning bitvy. Mírným favoritem v tomto matchupu je přeci jen korejský veterán Rookie, který v turnaji podává přeci jen o něco stabilnější výkony. Když má ale Perkz den, nic ho nemůže zastavit, což dokázal například s Akali proti PVB (11/2/11) nebo s LeBlanc proti Royal Never Give Up (11/0/4). I Rookie však ukázal na korejském MS pár úžasných her a předvedl, že dokáže zahrát asasína Ireliu (6/0/7 vs. G-Rex), mága Lissandru (2/0/10 vs. KT Roslter) i utility šampiona jako Galio (8/1/7 vs. KT Rolster).

Tip PLAYzone redakce: Invictus Gaming 3:2 G2 Esports

Zdroj: gol.gg
Štítky: Worlds