Přejít k hlavnímu obsahu

Steel po ukončení CS:GO kariéry posiluje hvězdnou Valorant soupisku 100 Thieves

6. 9. 2020 | 11:56 VALORANT
Kanadský hráč byl za 10 let působí na CS: Source a poté CS:GO scéně proslavený hlavně kvůli jedné negativní kauze, z hráčů, které se však dotkla, se na scéně nadále angažoval nejaktivněji. Je totiž lídrem, kterých Severní Amerika příliš nemá. Tyto časy jsou však nyní u konce, protože steel odstartuje novou etapu své kariéry v jiné hře.
steel
steel

Pokud jste ještě v té době nesledovali scénu, tak Joshua 'steel' Nissan se v roce 2014 zařadil mezi čtyři permanentně zabanované hráče za zahození zápasu v soutěži CEVO. Tyto tresty platí i do dnes, takže se on, swag, AZK a DaZeD nikdy nemohou zúčastnit Major turnaje. Jiní organizátoři, jako ESL, ESEA a DreamHack sice tyto tresty v roce 2017 zkrátily z doby neurčité, ale nikdo kromě steela se na scénu aktivně nevrátil.

Kanaďan svou cestu na Counter-Strike scéně začal ve verzi Source, v jejímž konci se dokonce přestěhoval do Evropy, aby se mohl dostat do nejužší špičky. Kořeny totiž má i ve Velké Británii. Na evropské scéně působil i v úvodu CS:GO, než se vrátil zpět do Severní Ameriky, aby se se špičkovým týmem iBUYPOWER úzce zapojil do kauzy popsané v prvním odstavci. Kromě toho však nahrával různá naučná videa, díky čemuž byl unikátem.

Po zrušení trestu od některých pořadatelů v roce 2017 steel obnovil svou značku Torqued. Jeho kvality lídra však byly stále výjimečné a i přes zákaz hraní na Majoru jej brzy angažovala organizace Ghost Gaming, kterou steel dovedl mezi uznávané americké týmy. Podobný úspěch se mu podařil také s Chaos EC, kde působil od listopadu. Koncem srpna však dal definitivní sbohem a pod organizací měl nově vytvářet obsah pro hru Valorant.

Koncem roku sice steel oslaví 31. narozeniny, ale jako veterán stále disponuje solidním skillem a hlavně stále sílí jeho vůdcovské schopnosti. Jakmile oficiálně oznámil přechod na Valorant, tak jej okamžitě oslovila organizace 100 Thieves, která staví novou sestavu okolo další bývalé CS:GO hvězdy Spencera 'Hiko' Martina. Jako druhého nedávno 100T zlákali Nicka 'Nitr0' Cannellu, dlouholetého kapitána CS:GO týmu Liquid, a třetím členem kádru se nyní stává právě steel. Na papíře opravdu silné trio, které jim může leckdo závidět!

Velkou otázkou však je, kdo jejich sestavu nyní doplní. Nejvíce se nabízí jejich starý známý z dob CS:GO, Skadoodle, který se koncem srpna přesunul na lavičku T1. Tam jsou aktuálně pod smlouvou v základní sestavě už jen swag a AZK, u kterých by taky mohlo jít o navázání spolupráce z minulosti. Nedá se však očekávat, že tak velká organizace, jako T1, by takové hvězdy jen tak pustila. 100 Thieves však jistě nebudou chtít druhé housle, k čemuž mají opravdu parádní základ – tři někdejší respektované in-game leadery či kapitány, a hlavně osobnosti.

Aktuální složení 100 Thieves:

 Spojené státy americké Spencer 'Hiko' Martin
 Spojené státy americké Nick 'Nitr0' Cannella
 Kanada Joshua 'steel' Nissan

Štítky: 100 Thieves, steel
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.