Přejít k hlavnímu obsahu

Strážcem poháru pro letošní IEM Katowice byl zvolen Zeus

22. 2. 2020 | 16:18 Counter-Strike 2
Zeus se jako bývalý ukrajinský profesionální hráč a šampion PGL Krakow Majoru 2017 dočká koncem února velké pocty. Stane se totiž pátou osobností, která bude mít tu čest přinést trofej na stage Intel Extreme Masters Katowice.
Zeus
Zeus

32letý Danylo 'Zeus' Teslenko spojil velkou část své kariéry s týmem Natus Vincere a svou premiéru tato slavná organizace zažila před deseti lety na šampionátu čtvrté sezóny Intel Extreme Masters v Hannoveru, kde hned triumfovala. Tentýž úspěch se Na`Vi podařil zopakovat i o rok později, zlatý hattrick jim až v roce 2012 ukradli NEO a spol., tehdy v barvách ESC Gaming. Současně šlo o poslední ročník IEM s podporou Counter-Strike 1.6. Návrat CS zažilo se svým novým dílem o čtyři roky později, kdy v Polsku také vznikla tradice "trophy bearera".

Tohoto titulu nosiče trofeje na hlavní stage se v předchozích čtyřech letech dočkalo polské trio pashaBiceps, Loord a TaZ, celý výčet doplňuje někdejší WC3 a SC2 hráč ToD. Zeus se tak jako dvojnásobný šampion dostává do opravdu ultimátního klubu legend světa esportu a poctu přinést slavný pohár na velkou stage před davy fanoušků si plně zaslouží. Zahajovací ceremoniál patnáctého šampionátu IEM proběhne v pátek 28. února, kdy před zraky Spodek Arény vypukne vyřazovací fáze prvního velkého turnaje letošní sezóny na poli CS:GO.

PLAYzone Challenge 2020
Štítky: IEM Katowice, Zeus
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.